Palīdzība atvieglo darbu

Sociālās aprūpes centrs “Aglona” no Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā 19.decembrī saņēma humāno palīdzību. Atvestās palīgierīces, īpaši nozīmīgs ieguvums ir pacēlājs ar kura palīdzību var pārvietot cilvēku mazgāšanai vannā, ļoti atvieglos darbinieku fizisko piepūli un darbu.

Bundesvēra pārstāvji jau š.g.martā bija atveduši pirmo humāno palīdzību, slimnieku gultas. Šoreiz, lai nodotu humānās palīdzības sūtījumu un pārliecinātos klātienē par palīdzības nepieciešamību, iepazītos ar centra ikdienu, sadzīvi un vajadzībām, SAC “Aglona” apmeklēja Vācijas Federatīvās Republikas vēstniecības Rīgā militārais atašejs, pulkvežleitnants Achim Neitzert, VFR vēstniecības Rīgā kultūras un preses referente Vībke Brahe, virsseržants Mathias Hofmann, sociālo lietu referents Philip Plischke un militārā atašeja štāba darbiniece Elīna Podaļeviča.

Tikšanās laikā vēstniecības pārstāvji uzsvēra, ka noteikti radīsies jaunas iespējas, idejas, kas ir jārealizē arī turpmāk sadarbībā ar Aglonas SAC vadību. Diskusijas laikā tika izvērtētas un apspriestas vajadzības, kā arī turpmākās sadarbības iespējas. “Palīdzība noderēs Aglonas SAC iemītniekiem, atvieglos darbiniekiem slimnieku kopšanas darbus. Esmu pārliecināts, ka kopīgiem spēkiem risināsim palīdzības jautājumus arī nākotnē, atvedot kārtējo palīdzību. SAC vadītāja mūs informēs, kas būtu turpmāk nepieciešams. Un iespēju robežās saagtavosim kravu,” teica militārais atašejs, pulkvežleitnants Achim Neitzert.

Aglonas SAC vadītāja Mārīte Mežiniece pateicās par humāno palīdzību:„Katra humānā krava mums ir palīdzība darbā. Arī mūsu klienti, cilvēki, kuri izjutuši atstumtību, nolemtību un ir atkarīgi no sociālā centra darbinieku gādības, novērtē to pozitīvi. Jaunā ierīce ļoti atvieglos klientu apkopšanu.”

Humānās palīdzības atvešana no Vācijas uz Latviju tika nodrošināta pateicoties „Latvijas Gāzes“ un advokātu biroja „Rödl & Partner“ atbalstam un aktīvajai palīdzībai.
 



Написать комментарий