Labiekārtos veco parku pie Daugavpils psihiatriskās slimnīcas

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Daugavpils celtniecības firma "Ditton būve" par 296 000 latu sakārtos veco parku pie Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas, vēsta reģionālais portāls "D-fakti", atsaucoties uz Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā pieejamajiem rezultātiem.

Portāls vēsta arī, ka veco parku pie Daugavpils klīnikas rekonstruēs un labiekārtos Daugavpils un Rokišķu psihiatriskās slimnīcas kopīgā Latvijas – Lietuvas pierobežas sadraudzības projektā sociālo pakalpojumu uzlabošanai. Daugavpils projekta summa ir 333 461 lats. 5% no ieguldītajiem līdzekļiem finansē valsts, pārējo – Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Daugavpilī tiks rekonstruēta un labiekārtota parka daļa, kura atrodas pie ārstniecības iestādes. Slimajiem šeit tiks izveidoti 8 speciāli paviljoni, kuros pacienti varēs audzēt puķes, kopt tās, atpūsties. 39 rehabilitācijas māsām tiks izveidotas speciālas programmas, pēc kurām viņas septiņos novirzienos mācīsies septiņus mēnešus, lai pēc mācību beigām viņas pacientiem varētu mācīt dārznieka palīga, celtnieka, atkritumu šķirotāja, florista un dažu citu specialitāšu darba iemaņas

Ņemot vērā, ka ārstniecības iestādes teritorijā atrodas vēsturiskas ēkas, un arī pašam parkam ir vēsturiska vērtība, Daugavpils psihoneiroloģiskās klīnikas vadība no Pieminekļu aizsardzības inspekcijas un Būvvaldes ir saņēmusi visas nepieciešamās atļaujas.

Projekts Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā turpināsies līdz 2013. gadam.


Написать комментарий