LTV: Krāslavas avārijā bojāgājušie jaunieši bijuši 0,4 – 1,12 promiļu reibumā

Jaungada naktī Krāslavas novadā bojā gājušie septiņi jaunieši bija lietojuši alkoholu, liecina LTV Ziņu dienesta rīcībā esošā informācija. Bojāgājušo asinīs konstatētais promiļu daudzums ir no 0,5 promilēm līdz 1,12, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienests savā mājas lapā.

Trīs no avārijā bojā gājušo asinīs atklātais promiļu daudzums ir no 0,4 līdz 0,56 promilēm. Trim jauniešiem alkohola līmenis asinīs ir sasniedzis vienu promili vai bijis nedaudz virs vienas – 1, 09. Tikai vienam no viņiem alkohola koncentrācija bija 1,12 promiles, liecina LTV rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē portālam "Delfi" norādīja, ka policija vēl nav saņēmusi oficiālus ekspertīzes rezultātus, līdz ar to policija nevar ne noliegt, ne apstiprināt LTV publiskoto informāciju.

Jau vēstīts, ka septiņu jauniešu vecumā no 16 līdz 19 gadiem dzīve aprāvās 1.janvāra agrā rītā avārijā Krāslavas novadā ceļa posmā Izvalta-Šķeltava. Jaunieši, visticamāk, atgriezās mājās no jaunā gada svinībām.

Šajā ceļa posmā ir ļoti ass pagrieziens, uz ceļa bija sniegs un ledus. Vieglā automašīna "Mazda" ceļa līkumā nobrauca no ceļa un iebrauca upē. Glābēji atrada auto, kas upē bija apgāzusies uz jumta. Visi pasažieri jau bija zaudējuši dzīvības.

Galvenie iemesli traģiskajai avārijai pie Krāslavas bijis neatbilstošs braukšanas ātrums un automašīnas tehniskais stāvoklis. Krāslavā traģiskajā avārijā jaunieši gāja bojā noslīkstot, nevis gūstot traumas.  


Написать комментарий