Daugavpils novadā vairāki iedzīvotāji vērsušies slimnīcā ar sliktu pašsajūtu

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

Pēc dzelzceļa avārijas Daugavpils novada Naujenes pagastā, kad no pieciem vagoniem noplūda minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs, Daugavpils slimnīcā vērsušies vairāki iedzīvotāji ar sliktu pašsajūtu, otrdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Daugavpils reģionālās slimnīcas galvenais ārsts Aivars Zdanovskis raidījumam sacīja, ka slimnīcā vērsušies iedzīvotāji sūdzoties par galvas reiboni, sliktu dūšu un sāpēm acīs.

Zdanovskis norādīja, ka ārstiem lielākās bažas ir saistītas ar to, ka varētu attīstīties kādas toksiskas plaušu vai nieru saslimšanas, kas prasītu daudz ilgāku ārstēšanu. Turklāt nav skaidrības par noplūdušo vielu ķīmisko sastāvu. Viņš arī prognozēja, ka tuvākajās dienās slimnīcā varētu vērsties vēl vairāk cilvēku.

Eļļu, kas noplūdusi negadījuma vietā, izdevies norobežot un tā tiks savākta ar piesārņoto augsni, tomēr daļa šķīdinātāja ir iesūkusies zemē, bet daļa – iztvaikojusi.

LTV norādīja, ka otrdien avārijas vietas apkārtnē arī vairāk neredzēja ziņkārīgos.

Reaģējot uz sūdzībām par savādo smaku, otrdien arī uz notikuma vietu devušies gaisa kvalitātes speciālisti, kas to pētīs.

Lai arī pirmās ūdens analīzes ir normālas, tomēr mērījumi tiks veikti vēl turpmākos trīs mēnešus.

Atbildīgie dienesti iesaka iedzīvotājiem bez vajadzības notikuma vietas tuvumā neuzturēties.

Jau vēstīts, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā viena kilometra attālumā no dzelzceļa stacijas Krauja svētdien naktī noskrējušas no sliedēm 17 kravas vilciena cisternas, kas pamatā vedušas eļļu, un no piecām cisternām ir noplūdusi eļļa un šķīdinātājs, informēja "Latvijas dzelzceļa" (LDz) pārstāvis Māris Ozols.

Viņš norādīja, ka kopumā no sliedēm noskrējuši 17 vagoni, bet 16 ir apgāzušies. No pieciem vagoniem noplūdusi minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs.


Написать комментарий