Par spīti spelgonim bērni Rīgā un tās apkaimē apmeklē skolu

foto ventspilszinas.lv
foto ventspilszinas.lv

Lai arī gaisa temperatūra trešdienas rītā Rīgā un tās apkaimē noslīdēja līdz – 20 grādiem pēc Celsija, bērni Rīgā un tās apkaimē pārsvarā devušies uz skolu, un salīdzinoši lielais aukstums nav patukšojis skolas solus, liecina portāla "Delfi" veiktā skolu aptauja.

Rīgas Hanzas vidusskolas lietvede Viktorija Zemīte portālam "Delfi" sacīja, ka bērni trešdien nākuši uz skolu tāpat kā iepriekšējās dienas. "Nav tā, ka [aukstuma dēļ] būtu pustukša skola," teica skolas pārstāve. "Tas jau vairāk skar lauku skolas," viņa pauda, pieļaujot: ja paliks vēl aukstāks, tad tas varētu patukšot mazāko bērnu klašu solus.

Arī Rīgas Teikas vidusskolas lietvede Diāna Ganiņa portālam "Delfi" sacīja, ka pašreiz aukstums neietekmē skolas apmeklētību. "Viss ir tieši tāpat. Nekādas izmaiņas pagaidām nav manāmas. Arī mazākās klasēs iet, " teica skolas pārstāve, piebilzdama – ja arī kāds bērns nav ieradies skolā, tad citu iemeslu dēļ.

Rīgas Teikas vidusskolas pārstāve atturējās prognozēt, vai līdz ar vēl aukstāku laiku bērni varētu mazāk apmeklēt skolu. "Tā kā mums vairāk ir tuvāko mikrorajonu bērnu, tad vienalga nāks," viņa piebilda.

Mārupes vidusskolas lietvede Mirdza Reņģīte portālam "Delfi" sacīja, ka lielākā daļa bērnu trešdien ieradās skolā. "Varbūt kāds nav," teica skolas pārstāvis, pieļaujot, ka šajos gadījumos skolas neapmeklēšanas iemesls nav aukstums, bet kas cits. "Mārupē šorīt jau nebija tiks auksts, bija -18, – 19 grādi," teica Reņģīte.

Viņa sacīja, ka liela daļa bērnu uz skolu tiek vesti ar auto, tāpat daļa bērnu mācību iestādē nokļūst ar skolas autobusu, kas līkločiem izbraukājot Mārupi. Tiesa, ja gaisa termometra stabiņš noslīdētu zem – 20 grādiem, tad, iespējams, uz skolu mazāk nāktu mazāki bērni. "Lielie jau nāks, bet maziņo gan varētu būt mazāk," pieļāva Mārupes skolas pārstāve.

Reņģīte piebilda, ka bērnu vecāki otrdien aktīvi zvanījuši un interesējušies, vai skola trešdien strādās, ja gaisa temperatūra pazemināsies zem – 20 grādiem. Tad skolā strādājošie mierinājuši nobažījušos vecākus, sakot, ka skola būs atvērta jebkurā gadījumā, teica izglītības iestādes pārstāve.

Ādažu vidusskolā pagaidām neuzskaitīja skolēnus, kuri sala dēļ nav devušies uz mācību iestādi. Tiesa, skolas sekretāre norādīja, ka viņu rīcībā nav ziņu par skolēniem, kuri nebūtu apmeklējuši skolu. Mācību iestādes pārstāve bilda, ka liela daļa skolēnu uz skolu tiek atvesti ar auto.


Написать комментарий