Izskatīšanai Domes sēdēt tiks virzīts lēmuma projekts par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes izveidi

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

2. februārī Daugavpils Domes Izglītības jautājumu komitejas un Finanšu komitejas deputāti skatīja jautājumu par jaunas iestādes izveidi Daugavpilī.

2011. gada 28. novembrī bija izveidota darba grupa, kas izvērtēja Izglītības pārvaldes darbu, funkcijas un esošo situāciju izglītībā. Darba grupa nāca ar priekšlikumu reorganizēt Izglītības pārvaldi izveidojot jaunu iestādi- Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi. Jauna iestāde būs izveidota ar 2012. gada 1. martu. Par pārvaldes vadītāju piedāvāts iecelt tagadējo Domes lietu pārvaldnieci Marinu Isupovu.
Domes priekšsēdētājas 1. vietnieka Vitālija Azareviča komentārs: “Reorganizācijas iemesli bija vairāki. Pirmkārt, visiem ir zināms, ka Izglītības un zinātnes ministrijas viedoklis ir, ka 2015. gadam jābūt pēdējam, kad pašvaldībām jāpārņem savā pārziņā profesionālās izglītības skolas. Bez tam, vakar ministrijā man bija nopietna saruna par šo tēmu, ir piedāvāts Daugavpilij profskolas pārņemt jau šogad. Protams, mēs ļoti rūpīgi vērtēsim, skatīsim, kādi būs pārņemšanas nosacījumi.

Vēl viens iemesls- Saules skola, kas ir Domes dibināta struktūra, bet līdz šim neatradās Izglītības pārvaldes pārziņā, jo pēc sava statusa tā ir profesionālā izglītība. Tātad, mums nāk papildus funkcijas, tāpēc nepieciešama bija reorganizācija.

Ar šo lēmumu mēs vēlamies arī ekonomēt līdzekļus.

Skolotāju, skolēnu un skolu skaits pēdējo gadu laikā gandrīz divreiz samazinājās, bet pārvaldes aparāts pat palielinājās. Mūsu uzdevums to optimizēt un līdzekļus novirzīt iestādēm. Te nav runa par masveida atlaišanām, es runāju par optimizāciju, piemēram, daudzu darbinieku funkcijas pārklājas, tādā gadījumā jāpiedāvā citas darba funkcijas.

Kas attiecas par kandidatūras izvēli pārvaldes vadītāja amatam, uzsvēršu, ka Marina Isupova ir izglītības jomā pieredzējis cilvēks, jauna, radoša, zinoša un ar lielu potenciālu. Uzskatu, ka mūsu iecerētās pārmaiņas nesīs tikai pozitīvus momentus izglītības attīstībā pilsētā”.
Šo jautājumu skatīs deputāti Domes sēdē 9. februārī.


Написать комментарий