Atklāta rekonstruētā Municipālās policijas ēka Muzeja ielā 6

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

Vēsturiskās ēkas Muzeja ielā 6 rekonstrukcija sākās 2010. gada nogalē. Projekts noslēdzās 2012. gada 3. februārī ar svinīgo ēkas atklāšanu.

Ēkas atklāšanā piedalījās Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs, bīskaps Jānis Bulis, Polijas vēstnieks Latvijā Ježi Mareks Novakovskis.

Atklājot ēku Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka pilsētā realizēts ļoti veiksmīgs projekts un Daugavpils ieguvusi sakārtotu ēku un labiekārtotu teritoriju. Domes priekšsēdētāja izteica pateicību visiem, kas strādāja projektā. Tā nav tikai ēka policijai, bet vesels komplekss, kas būs interesants pilsētniekiem un tūristiem”.

Ž. Kulakova: “Pašvaldības policijai ļoti smags un atbildīgs darbs, tāpēc svarīgi ir darba apstākļi. Tagad šie apstākļi ir atbilstoši un ceru , ka pilsētā būs ne tikai sociālā drošība bet arī pašu darbinieki drošība. Es vēlētos, lai pilsētā būtu jauni projekti, būtu jauni labi darbi, līdzīgi šim, lai Pilsētas infrastruktūra attīstītos un saglabātos vēstures mantojums.” Ž. Kulakova izteica pateicību visiem, kuri realizēja projektu- projektētājiem SIA “Arhis”, būvniekiem Ditton Būve, būvuzraugiem, projekta vadītājai Svetlanai Krapivinai.

Projekts izmaksāja gandrīz 2 milj latu. Projekts īstenots ERAF programmas ietvaros. Šī projekta ietvaros ir rekonstruēta ēka Muzeja ielā 6, izbūvēta gājēju iela Muzeja ielā, telpas Komunālās saimniecības departamentam.

Žanna Kulakova atzina, ka šis projekts ir pilsētas mēroga projekts, jo tā ir daļiņa no pilsētas- restaurēta ēka un skaista teritorija ap to.
Polijas vēstnieks pateicās Daugavpilij par to, ka pilsētā rūpīgi glabā poļu tautas kultūru un Daugavpils ir poļu centrs Latvijas teritorijā.
Bīskaps Jānis Bulis iesvētīja jaunatklātās telpas un dāvāja Bībeli pašvaldības policijai, kur smelties spēkus un gudrību. Viņš pateicās Domes vadībai par labiem darbiem un deva svētību pilsētai un turpmākajiem darbiem.

No vēstures:
Ēka Muzeja iela 6 celta apmēram 1889. gadā kā divstāvu īres nams ar pagrabu. Daudzkārt ēkai ir mainījušās kalpošanas funkcijas. Apmēram 1910. gadā ēkas pirmajā stāvā bija bērnudārzs. Latvijas brīvalsts laikā ēkā izvietojās Polijas valsts Ģenerālkonsulāts. Pēc 1940. gada te bija Drošības komiteja, II Pasaules kara laikā fašistiskās Vācijas struktūras, pēc kara atkal drošības komiteja, bet kopš 1995. gada Daugavpils pašvaldības policija.


Написать комментарий