Muižnieks balsos pret krievu valodu kā otro valodu; referendumu sauc par politisku

foto.delfi.lv
foto.delfi.lv

Jaunievēlētais Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs Nils Muižnieks kā Latvijas pilsonis 18.februāra tautas nobalsošanā balsos pret divām valsts valodām, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Muižnieks.

Viņš intervijā uzvēra, ka 18.februāra referendums ir politisks jautājums, taču viņš kā valsts pilsonis balsošot pret divām valodām.

Muižnieks, jautāts, kas valstij bija iepriekš jādara, lai nenonāktu šādā situācijā ar divvalodību, sacīja, ka galvenais ir nediskriminēt cilvēkus. Viņš uzsvēra, ka iepriekš, strādājot komisijā pret rasismu un diskrimināciju, bildis, ka galvenais ir nediskriminēt cilvēkus, dot viņiem vienlīdzīgas tiesības. Muižnieks sacīja, ka jau iepriekš paudis, ka sodu vietā būtu jānāk ar skaidrojumu un palīdzību. Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs sacīja, ka ir jāveicina cilvēku līdzdalība.

Muižnieks norādīja uz to, ka ilgi runāts par novecojušo pilsonības likumu, kuru nevienam "neceļas roka" mainīt.

Jau vēstīts, ka referendums par vēlētāju rosinātajiem Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu, paredzēts 18.februārī.


Написать комментарий