2012.gada 6.februāris uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 6.februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 29 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 9 robežpārkāpēji:

- Ludzas pārvaldes Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā aizturēts Kotdivuāras pilsonis ar viltotu Itālijas Identifikācijas karti un uzturēšanās atļauju, savukārt Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā aizturēta Krievijas pilsone ar viltotu Spānijas uzturēšanās atļauju. Abos gadījumos par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākti kriminālprocesi.

- Rīgas pārvaldes Tirdzniecības ostas robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 1 Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta.

- Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi lieguši ieceļošanu Latvijā 1 Baltkrievijas un 1 Izraēlas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā, Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā un Daugavpils pārvaldes Silenes robežkontroles punktā aizturēti 2 Krievijas, 1 Baltkrievijas un 1 Turcijas pilsonis, kuriem izceļojot no valsts, konstatēti uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi.

Valsts iekšienē konstatēti 8 likumpārkāpēji:

- Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 1 Latvijas, 1 Uzbekistānas, 2 Krievijas, 2 Lietuvas un 2 Igaunijas pilsoņi.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 12 pārkāpumus. 2 Igaunijas, 7 Latvijas, 1 Lietuvas, 1 Vācijas un 1 Krievijas pilsonis, šķērsojot valsts robežu vai ar transportlīdzekli atrodoties pierobežā, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.
 


Написать комментарий