Pašvaldības meklē iespējas Reģionālās slimnīcas pilnvērtīgam darbam

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

6. februārī notika Daugavpils Reģionālās slimnīcas dibinātāju sapulce. Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs informēja, ka vienīgais jautājums bija - slimnīcas finansējums 2012. gadā.

Azareviča kungs pastāstīja, ka slimnīcas vadītājs Aivars Zdanovskis atskaitījās par pagājušā- 2011. gada slimnīcas darba rezultātiem. Skaitļi uzskatāmi parāda, ka situācija ar finansējumu un pakalpojumu nodrošināšanu ir sarežģīta.

2011. gadā Reģionālajā slimnīcā ārstējās 24 tūkst. 975 pacienti, bet Veselības ministrijas plāns uz 2011. gadu bija krietni mazāks- 18 tūkst. 916 pacienti. Finansējums bija paredzēts stacionāram 6 milj. 373 tūkst. 250 lati. Uz 2012. gadu ministrija pacientu plānu palielināja- 28 tūkst. 026 pacienti, bet finansējumu atstāja iepriekšējo. Ambulatorai aprūpei samazinājums šogad ir par 122 tūkstošiem latu.

Vitālijs Azarevičs uzskata, ka jāturpina darbs pie tā, lai neciestu pacienti, tas ir pats svarīgākais.

Dibinātāju sapulcē nolemts, ka slimnīcai ir jāparaksta līgums ar ministriju, bet Aivaram Zdanovskim uzdots izstrādāt rīcības plānu, lai pacienti saņemtu kvalitatīvu veselības aprūpi pilnā apjomā. Reģionālās slimnīcas dibinātāji sanāks uz atkārtotu sapulci jau šo ceturtdien.


Написать комментарий