Latgales reģions veiksmīgi prezentēja sevi tūrisma gadatirgū Balttour 2012

foto Latgales plānošanas reģions
foto Latgales plānošanas reģions

No 10. līdz 12. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jau deviņpadsmito reizi tika aizvadīta lielākā un apmeklētākā starptautiskā tūrisma izstāde Baltijas valstīs Balttour 2012. Šajā gadā izstādē piedalījās vairāk nekā 250 eksponentu un 600 dalīborganizāciju no 40 Eiropas, Centrālās Āzijas un Tuvo Austrumu valstīm.

Pateicoties Latgales plānošanas reģiona, Latgales reģiona attīstības aģentūras un Latgales novadu pašvaldību pūliņiem arī Latgales stends bija īpaši pievilcīgs un nepārprotami izcēlās citu eksponentu vidū. Kā allaž latgalieši prezentēja savu reģionu ar neviltotu sirsnību un dzīvesprieku.

Izstādes apmeklētājiem bija iespēja iegūt informāciju par ceļošanas un atpūtas iespējām visos Latgales novados, kā arī lielajās pilsētās – Daugavpilī un Rēzeknē. Daudzi tūrisma gadatirgus apmeklētāji atzina, ka ir sajūsmināti par Latgales reģiona dinamisko attīstību tūrisma jomā – katru gadu latgalieši spēj piedāvāt potenciālajam tūristam ko jaunu un līdz šim neredzētu.

Jāsaka, ka apmeklētāju ieinteresētība par Latgales tūrisma piedāvājumu bija visai liela, pat varētu šķist, ka lielāka, nekā bija gaidīts, jo dažiem Tūrisma informācijas centriem vēl ilgi pirms izstādes beigām bija jādomā par to, vai viņiem pietiks izdales materiālu.

Milzīgu darbu, lai izstāde varētu noritēt īpaši veiksmīgi, ieguldīja mūsu amatnieki un mājražotāji, bez kuriem nevar iedomāties ne vienus svētkus. Stendā darbojās Latgales audējas, kalēji, kokgriezēji, pinēji, savu meistarību trīs dienu garumā demonstrēja arī keramiķis Valdis Pauliņš.

Šī gada izstādē latgalieši īpaši uzsvēra savu kulināro mantojumu, tāpēc izstādes apmeklētājiem tika piedāvāta Latgalē cepta maize, pīrāgi, siers, pankūkas. Ar izaudzētām Daugavas krastos Krāslavas novadā zāļu tējām izstādes apmeklētājus cienāja z/s Kurmīši saimnieki Ivars un Sandra.

„Latgales stends bija visplašākais un izcēlās citu reģionu stendu vidū, ļoti patīkami, ka izstādes apmeklētāju interese par Latgales reģionu arvien pieaug,” ar izstādes veiksmīgo norisi ir apmierināta Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.
Šogad Latgale uz Balttour devās ar moto „Latgale vieno!”, Latgales stendā trīs pārrobežu sadarbības projektu ietvaros un ar pašvaldību atbalstu – „Tour de Latgale & Pskov”, „Fostering Capacity for Tourism Development in Latgale-Utena-Vitebsk Cross Border Region” un „Tematiskie ciemi: jaunas iespējas uzņēmējdarbības attīstībai Latgales un Aukštaitijas pārrobežu reģionā”, bija pārstāvēti arī Latgales reģiona partneri no Vitebskas apgabala Baltkrievijā, Pleskavas apgabala Krievijā, Utenas apriņķa Lietuvā, kā arī sadarbības partneri Sankt-Pēterburgas.

Jāatzīmē, ka tūrisma gadatirgus ietvaros tika prezentēta jaunā brošūra – „Tavas skaistākās brīvdienas Latgalē, Aukštaitijā un Vitebskas apgabalā”.


Написать комментарий