Dombrovskis: pašlaik nav signālu par 'pēcreferenduma šūpošanos'

foto zinas.nra.lv
foto zinas.nra.lv

Pašlaik nav signālu, ka pēc sestdien gaidāmā "valodas referenduma" būtu gaidāmas kādas sabiedriskas šūpošanās vienā vai otrā pusē, piektdien intervijā LTV raidījumam "Labrīt, Latvija!" sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņaprāt, pēc referenduma ir būtiski "izdarīt secinājumus un praktiski strādāt pie sabiedrības saliedētības". Vienlaikus premjers ir pārliecināts, ka laikā pirms referenduma "iespēju robežās skaidrojošais darbs ir veikts", un arī viņš pats ir "gājis un runājis", lai skaidrotu "valsts nostāju".

Dombrovskis uzsvēra, ka "aina nav melnbalta", norādot, ka noraidošu attieksmi pret otras valsts valodas ieviešanu Latvijā paudušas daudzas mazākumtautību organizācijas – poļu, ebreju, ukraiņu un citas.

Premjers aicināja vēlētājus būt aktīviem un piedalīties tautas nobalsošanā, balsojot pret oficiāla statusa piešķiršanu krievu valodai, lai rezultāts būtu pārliecinošs. Ja tas tā nebūs, apvienība "Saskaņas centrs" "būs pirmie, kas interpretēs, ka tas bija balsojums par valodu", aizmirstot, ka paši pirms tam ir uzsvēruši, ka tas ir protesta balsojums, sacīja premjers.

Jau vēstīts, ka referendums par vēlētāju rosinātajiem Satversmes grozījumiem, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu, paredzēts 18.februārī. Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK mēģināja apturēt referendumu, apstrīdot tā likumību Satversmes tiesā (ST). ST nolēma ierosināt lietu pēc 30 Saeimas deputātu pieteikuma "krievu valodas referenduma lietā", tomēr pats 18.februārī paredzētais referendums netiek apturēts.


Написать комментарий