Domē viesojās Baltkrievijas pedagogu delegācija

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

17. februārī Daugavpils Domē uzņēma Braslavas ģimnāzijas pedagogu delegāciju. Ar viesiem tikās Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Braslavas ģimnāzijas sadarbības partneris Daugavpilī ir 10. vidusskola, kura arī nodrošinās Baltkrievijas skolotāju vizīti- plānotas tikšanās ar Daugavpils pedagogiem, iepazīšanās ar skolām, ekskursija pa pilsētu.

Daugavpils Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičš pastāstīja par izglītības sistēmu kopumā, par Daugavpils aktualitātēm izglītības jomā. Viesus ļoti ieinteresēja tieši skolu renovācijas projekts un skolu tehniskās bāzes modernizācija. Azareviča kungs sīkāk pastāstīja par lielākajiem skolu projektiem un par Eiropas Savienības finansējuma piesaistīšanu. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka skolu renovācijas galvenais mērķis bija ekonomija, projekts sevi ir attaisnojis un komunālie izdevumi ir krietni mazāki. Viesi tika iepazīstināti ar izglītības finansēšanas sistēmu, ar gaidāmajiem jauninājumiem, skolu sasniegumiem un arī ar skolu tīkla optimizāciju Daugavpilī, kas bija saistīts ar demogrāfisko situāciju. Azareviča kungs stāstīja par bērnudārziem un to ēku siltināšanas projektiem.

Tikšanās laikā bija runāts arī par Daugavpils Universitātes lomu pilsētas dzīvē. Izrādās, daži no Baltkrievijas pedagogiem ir mūsu augstskolas absolventi.

Tikšanās noslēgumā Vitālijs Azarevičs pasniedza Daugavpils suvenīrus, novēlēja panākumus un daudz jaunas pieredzes un izteica cerību, ka šī vizīte būs interesanta, iespaidiem bagāta.
 


Написать комментарий