Atklāta Žannas Kulakovas ģimenes senlietu kolekcijas izstāde

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova ierosināja jaunu tradīciju pilsētā- Daugavpils muzejā rīkot pilsētnieku savākto privāto kolekciju izstādes. Piemēru šodien parādīja pati Kulakovas kundze, atklājot izstādi un demonstrējot daļu no savāktās senlietu kolekcijas.

Kopā ar Žannu Kulakovu izstādi atklāja viņas dēls Mihails, jo viņš aktīvi iesaistās kolekcionēšanas procesā un palīdz veidot ģimenes kolekciju. Viņš pastāstīja, ka vairak interesē tehniskas lietas- mašīnas un motocikli, kas arī ir kolekcijas sastāvdaļa, viņš pēta kolekcijas lietu vēsturi, meklē informāciju. Mihails izteica gatavību turpināt kolekcijas vākšanu un pilnveidot to.

Žanna Kulakova pastāstīja, ka kolekcijā ir ļoti dažādas lietas, sākot no pogām līdz automašīnām. Diemžēl, automašīnu kolekciju šoreiz neizdevās parādīt, daļu var aplūkot fotogrāfijās.

“Katrs priekšmets kolekcijā ir vērtīgs un man svarīgs, bet sākās šī kolekcija ar manas vecmammas lūgšanu grāmatu latgaliešu valodā. Katrs priekšmets stāsta par savu laikmetu un aiz katra priekšmeta ir arī dažādu cilvēku likteņi. Tāpēc mūsu ģimenes moto ir “Bez pagātnes nav nākotnes”, uzsvēra Ž. Kulakova.

Tā nav pirmā kolekcijas izstāde. Kopā ar domubiedriem divus gadus cietoksnī uzturēja tehnisko muzeju, šīs kolekcijas daļa ir bijusi arī Naujenes muzejā.

Tagad Daugavpils Domes priekšsēdētājas ģimenes kolekcijas izstāde skatāma arī Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzejā.
Izstādē aplūkojami patvāri, senās pudeles, gludekļi un citas sadzīves lietas.

Izstāde būs apskatāma mēnesi.

Muzeja darbinieki ļoti aktīvi strādā, lai šī tradīcija pilsētā iesakņotos un jau ir pretendents uz savas kolekcijas izstādi nākamajā mēnesī.


Написать комментарий