2012.gada 15.marts uz valsts robežas un valsts iekšienē

foto ludza24.lv
foto ludza24.lv

Aizvadītajā diennaktī, šā gada 15.martā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējušas 50 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 7 robežpārkāpēji:

- Ludzas pārvaldes Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā aizturēti 2 Kongo Demokrātiskās Republikas pilsoņi ar viltotām Spānijas Karalistes ES ģimenes locekļa uzturēšanās atļaujām. Vienai personai par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Personas pieprasīja patvērumu Latvijā.
- Ludzas pārvaldes Terehovas robežkontroles punktā un Rīgas pārvaldes Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā robežsargi konstatējuši 2 meklēšanā esošus Latvijas pilsoņus. Sazinoties ar meklēšanas iniciatoru, noskaidrots, ka vienas meklēšanā esošās personas aizturēšana nav nepieciešama. Vīrietim atļauts turpināt ceļu. Savukārt otrs, 1980.gadā dzimušais vīrietis, kurš tiek meklēts kā aizdomās turamais, nodots Valsts policijas amatpersonām.

Valsts iekšienē konstatēti 25 likumpārkāpēji:

- Veicot imigrācijas kontroles pasākumus, robežsargi par ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumiem aizturējuši 14 Lietuvas, 7 Igaunijas un 4 Krievijas pilsoņus.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 18 pārkāpumus. 9 Latvijas, 7 Lietuvas, 1 Igaunijas un 1 Krievijas valstspiederīgais, šķērsojot valsts robežu vai ar transportlīdzekli atrodoties pierobežā, nevarēja uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.
 


Написать комментарий