Solomona Mihoelsa dienu pasākumos piedalījās viņa meita Ņina Mihoelsa

foto gorod.lv
foto gorod.lv

16.-17. martā Daugavpilī notika Mihoelsa dienas. 

Sava tēva dzimšanas dienu- 16. martā Daugavpilī atzīmēja arī Mihoelsa meita Ņina. 16. martā viņu uzņēma Daugavpils Domē, kur notika Ņinas Mihoelsas tikšanās ar Domes priekšsēdētājas 1. vietnieku Vitāliju Azareviču un Kultūras pārvaldes vadītāju Eleonoru Kleščinsku.

Tikšanās laikā Ņina Mihoelsa dalījās atmiņās par savu dzīvi Maskavā, par tēva darbu teātrī, viņa kolēģiem, par saviem iespaidiem teātra aizkulisēs, kad tēvs ņēma līdzi uz darbu. Viņa pastāstīja, ka tēvs bija ne tikai ģeniāls aktieris, viņš bija ļoti atsaucīgs, iejūtīgs cilvēks, kurš palīdzēja visiem, tāpēc vislielākās bailes viņā izraisīja, tas, ka viņš neavarēs visu paspēt izdarīt. Viņam apkārt bija daudz likteņu, tāpēc sev laika nebija. Cita dzīve Mihoelsam sākās, kad viņš izgāja uz skatuves, tur viņš izdzīvoja savu varoņu dzīves.

Tikšanās noslēgumā Vitālijs Azarevičs pateicās Ņinai Mihoelsai par to, ka rada iespēju atbraukt uz tēva dzimteni, būt klāt dažādos Mihelsam veltītos pasākumos. Vitālijs Azarevičs uzsvēra, ka Solomons Mihoelss ir izcila personība, tāpēc Daugavpilī Mihoelsa vārds ir labi zināms un pilsēta ļoti lepojas ar to, ka viņa vārds saistās ar Daugavpili.

Pēc tikšanās Domes vadība un Ņina Mihoelsa devās uz Mihoelsa ielu, kur nolika ziedus pie piemiņas plāksnes.

17. martā Daugavpils teātrī notika teatrāls uzvedums “Gaisa cilvēks”, veltījums S. Mihoelsam.
 


Написать комментарий