No ceturtdienas līdz sestdienai iespējams siltums līdz +13 grādiem

foto apollo.lv
foto apollo.lv

Pēc visai vēsa un vētraina nedēļas sākuma laiks kļūs siltāks un mierīgāks, no ceturtdienas līdz sestdienai gaisa temperatūra pēcpusdienās vietām Latvijā var sasniegt +13 grādu, tomēr saglabāsies lieli gaisa temperatūras kontrasti, liecina pašreizējās "Global Forecast System" prognozes.

Pirmdien un naktī uz otrdienu rietumu vēja ātrums brāzmās daudzviet valstī sasniegs 20-25 metrus sekundē. Pirmdien dienas laikā stiprākais vējš pūtīs Kurzemē, bet citviet valstī vētra iespējama pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu. Vētra vietām lauzīs kokus un raus elektrolīnijas, daudzviet gaidāms arī sniegputenis un apledojums uz ceļiem.

Otrdien Latviju no rietumiem sasniegs lietus mākoņi, līs galvenokārt Kurzemē un Zemgalē, savukārt valsts austrumu daļā, saulei mijoties ar mākoņiem, vēl gaidāmas rietumu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 16-21 metram sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs 2..-3 grādi, dienā gaiss iesils līdz +2..7 grādiem.

Turpmākajās diennaktīs stiprs vējš nav gaidāms – dominēs mērens rietumu vējš.

Trešdien debesis pārsvarā klās mākoņi un daudzviet gaidāms neliels lietus, turpmāk biežāk uzspīdēs saule un nokrišņu būs pavisam maz, vietām – it īpaši Kurzemes rietumu piekrastē un Vidzemes piekrastē – palaikam sabiezēs migla.

No ceturtdienas līdz sestdienai saulainākās vietās gaisa temperatūra pēcpusdienās paaugstināsies līdz 11..13 grādiem, bet miglā un zem mākoņu segas gaisa temperatūra būs krietni zemāka. Minimālā gaisa temperatūra naktīs būs -1..+5 grādu robežās.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm vēsāks gaiss Latvijā atgriezīsies svētdien, kad gaisa temperatūra visā valstī nepakāpsies augstāk par 3..8 grādiem.


Написать комментарий