Demogrāfs: Valdošā koalīcija ir muļķojusi savus vēlētājus

foto diena.lv
foto diena.lv

Demogrāfs Ilmārs Mežs uzskata, ka valdošā koalīcija ir muļķojusi savus vēlētājus, kuriem iepriekš tika solīts, ka demogrāfijas un tautas ataudzes jautājumi būs vieni no prioritārajiem jautājumiem.

"Man ir ļoti žēl to teikt, bet es uzskatu, ka valdošā koalīcija ir muļķojusi savus vēlētājus sakot, ka demogrāfija un tautas ataudzes jautājumi būs prioritāri, jo realitātē tie izrādās, ka nemaz nav prioritāti. Tā ir priekšpēdējā prioritāte," intervijā Latvijas Radio norādīja I.Mežs.

Kā norādīja demogrāfs, "valdības prioritātes, kā es redzu, ir budžeta konsolidācija, Māstrihtas kritēriji, eiro ieviešana, banku lobija nosargāšana, to es redzu kā valdības prioritātes". "Bet es nebūt neredzu prioritāti par latviešu nākotni vai valsts pat saglabāšanu pēc pāris paaudzēm. Tā mūsu valsts un tautas laiviņa – mēs tā diezgan straujā straumē kustamies uz bezdibeni. Un no politiķiem atskan tikai tādi spriedumi, nu, gan jau kaut kā atrisināsim, mēs – latvieši – esam vienmēr augšā cēlušies pēc vācu un krievu jūgiem, pēc Sibīrijas, gan jau notiks brīnums arī šoreiz! Tās krāces aizies jau uz neatgriezenisku straumes ātrumu, no kura ārā vairs nebūs iespējams izlēkt, un mēs gāzīsimies tajā demogrāfijas bezdibenī, un tikai tad mēs sāksim varbūt domāt, bet tad jau būs bezcerīgi un par vēlu," teica I.Mežs. 


Написать комментарий