Gorod.lv aptauja parādīja, ka mūsu cilvēki uz maiznīcu ar “Leksusiem” tikai un braukā

foto seopmr.ru
foto seopmr.ru

Varonis no pazīstamā Ilfa un Petrova romāna apgalvoja, ka automobilis ir nevis greznība, bet gan pārvietošanas līdzeklis. Nav šaubu, ka tagad viņam piekritīs praktiski visi “dzelzs rumaku” īpašnieki. 

Bet no otras puses, auto īpašniekiem jāsaskaras ar virkni problēmām, tai skaitā pastāvīgi augošās benzīna cenas, nepieciešamība pēc apdrošināšanas, tehniskās apskates, signalizācijas uzstādīšana, stāvvietas nepieciešamība un tā tālāk, un tā joprojām. Bet pat šie riska faktori nebaida potenciālos automīļus, un pēc Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas datiem, pagājušajā gadā mūsu valstī bija piereģistrēti gandrīz 9000 automašīnu, no kuriem gandrīz 80% bija praktiski no konvejera.

Gorod.lv aptaujāja savus apmeklētājus, vai viņiem pieder automašīna un kādas markas? Kā izrādās, mūsu cilvēki pat uz maiznīcu brauc ar taksometru, jo 75% aptaujāto pieder personīgais auto. Pie tam lielākai daļai no mūsu pilsoņiem ir 1996-2000 gada izlaiduma automašīnas. Bet tikai 2% mūsu respondentu var palielīties ar pilnīgi jaunu transportlīdzekli. Pērkot auto, priekšroka tiek dota “tautas mašīnai”, tieši tā no vācu valodas tulkojams Volkswagen, bet otrajā vietā popularitātes ziņā, mūsu saita lasītāju vidū ierindojās dārgais Lexus. Sanāk, ka par velti Latvijas politiķi un ekonomisti uzskata Latgales reģionu par depresīvu un neattīstošu. Ja, mūsu cilvēkiem ir iespēja iegādāties dārgu automašīnu, tad sanāk, ka nekas vēl nav zaudēts! Trešo vietu ieņēma automašīnas marka Audi, bet ceturto Toyota. Piekto vietu ieņēma francūziete Renault, pēc viņas seko tautiete Peugeot. Septīto vietu mūsu aptaujā ieņēma Volvo, astoto sadalīja BMW un Mazda, devītā vieta tika Hummer, un mūsu lasītāju vispopulārāko marku desmitnieku noslēdza Mercedes.

Bet tādas markas kā Ford, Opel un Nissan, lai cik dīvaini tas neizrādītos, ir pavisam nepopulāras. 

Gribam piebilst, ka Gorod.lv nepretendē uz patiesības lauriem pēdējā instancē, bet tikai publicē savu lasītāju viedokli, kurš tika iegūts aizvadot pāris aptaujas.
 


Написать комментарий