Latvija – Indonēzija. Sadarbojamies (VIDEO)

foto flickr.com
foto flickr.com

Latvijai ir būtiski meklēt jaunus eksporta tirgus Āzijas reģionā, tādēļ mūsu valsts ar interesi lūkojas uz sadarbības padziļināšanu ar Indonēziju ekonomikas un tūrisma nozarēs. 

To Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pauda otrdien, 20.martā, tiekoties ar Indonēzijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Devu Made Džuniartu Sastravanu (Dewa Made Juniarta Sastrawan). Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētājas biedrs sarunas gaitā Latvijas un Indonēzijas divpusējās attiecības raksturoja kā labas un konstruktīvas, ar lielu izaugsmes potenciālu nākotnē. „Laikā, kad Eiropas Savienībā valda ekonomiskā stagnācija, Latvija ir ieinteresēta jaunu tirdzniecības kontaktu meklēšanā un veidošanā Āzijas reģionā, tostarp ar Indonēziju, kuras tautsaimniecība turpina stabili augt. Īpaši esam ieinteresēti sadarbības veidošanā nozarēs ar augstu pievienoto vērtību,” pauda A.Klementjevs.

A.Klementjevs pauda pārliecību, ka abu valstu ekonomiskos kontaktus veicinātu tiešo avioreisu uzsākšana starp Latviju un Indonēziju. Tāpat tiešās aviosatiksmes nodibināšana starp abām valstīm stimulētu arī tūrisma jomas attīstību. Savukārt vēstnieks, runājot par ekonomiskās sadarbības veicināšanas iespējām, akcentēja drīzumā gaidāmo Latvijas ārlietu ministra un uzņēmēju delegācijas vizīti Indonēzijā.

Vēstnieks arī pauda gandarījumu par iespēju Mākslas muzejā „Rīgas Birža” izstādīt Indonēzijas mākslas darbus, kas spilgti ataino viņa pārstāvētās valsts daudzveidīgo kultūras mantojumu.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis par parlamentāro kontaktu nozīmi abu valstu divpusējo politisko attiecību veidošanā.

Latvija bija pirmā Baltijas valsts, kas 1993. gada 25.augustā nodibināja diplomātiskās attiecības ar Indonēziju.  

 


Написать комментарий