Dažiem daugavpiliešiem vajadzēs maksāt par garāžu trīs reiz vairāk

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No šī gada 1 aprīļa stājas spēkā Ministru Kabineta izmaiņas noteikumos par valsts un municipālās zemes īri. Labojumi, kurus valdība apstiprināja 6 martā, saka, ka ēku īpašnieki, kuru būves atrodas uz municipālās zemes, no 1 aprīļa vajadzēs piemaksāt īres maksu (tas būs 1,5% no kadastrālās vērtības), ne mazāk kā 10 lati gadā, plus PVN.

Kā paziņoja Daugavpils domes Finanšu nodaļas vadītāja vietniece Ivonna Funte, uz šodienu, pašvaldībai ir noslēgti līgumi par municipālās zemes īri ar 2430 pilsētniekiem. Lielākā daļa no maksājuma par zemi sastāda vairāk nekā 10 latus. Noteikumi vairāk skars tos pilsētniekus, kuriem pieder garāžas uz īrējamās zemes.

Vairāk tiek runāts par garāžām, kuras atrodas Balvu ielā, un kuru īpašnieki tagad maksā vidēji 5-6 latus. No 1 aprīļa minimālā summa sastādīs 10 latus, plus 1,5 koeficients, ja ēka nav iekļauta Zemes grāmatā, plus PVN, kas kopumā sastādīs 18,15 latus, tā ir, trīs reizes lielāka summa nekā iepriekš. Un nevajag aizmirst, ka nodokli vajadzēs maksāt ne tikai par zemi, bet arī par garāžu. 

Savukārt, no nākamā gada janvāra, saskaņā ar izmaiņām, minimālā samaksa sastādīs 20 latus, galējā garāžu īpašnieku apmaksa būs 36,60 lati, protams, plus arī nodoklis. 

Izmaiņas paredz arī 50% atlaides maznodrošinātajiem, bet summa ar atlaidi nevar būt mazāka par 10 latiem.

Kā atzīmēja I. Funte, izmaiņas neskars tos zemēs īrētājus, kuri zemi izmanto kā dārzu. Pēc Finanšu nodaļas vadītāja vietnieces teiktā, pašvaldībai nav pa spēkam izmainīt likumdevēja pieņemtos labojumus.
 


Написать комментарий