Gvardiola: «Mesi ir futbola Maikls Džordans»

foto ofelia1985.jino.ru
foto ofelia1985.jino.ru

Pēc tam, kad par visu laiku rezultatīvāko "Barcelona" futbolistu kļuva Lionels Mesi, komandas galvenais treneris Peps Gvardiola salīdzināja argentīniešu uzbrucēju ar Maiklu Džordanu, kurš tiek uzskatīts par visu laiku izcilāko spelētāju basketbola vēsturē.

Spēlē pret "Granada" savā laukumā otrdienas vakarā Mesi izcēlās ar "hat-trick", ļaujot mājiniecei uzvarēt ar 5:3. Līdz ar to Mesi karjeras laikā Barselonas komandas rindās guvis 234 vārtus, kas ir visu laiku labākais rezultāts. Iepriekšējo rekorda turētāju Sesaru Rordigesu argentīnietis nu apsteidzis par diviem precīziem vārtu guvumiem. Rodrigess "Barcelona" klubā nospēlēja 13 gadus, Mesi jaunu rekordu uzstādījis astoņos.

Šajā sezonā vien Mesi, kurš visas astoņas profesionāļa karjeras sezonas pavadījis tieši "Barcelona" rindās, komandas labā guvis 54 vārtus. 34 no tiem gūti tieši Spānijas "La Liga" čempionātā, kas ir labākais rādītājs pagaidām starp visiem līgas futbolistiem. Divus vārtus mazāk guvis Madrides "Real" portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu.

"Mums ir jāapsveic Mesi. Viņš ir guvis tik daudz vārtu un viņam ir tikai 24 gadi," sajūsmā par vēsturisko sasniegumu bija "Barcelona" galvenais treneris Peps Gvardiola. "Viņš negūst tikai parastus vārtus, tie ir lieliski vārtu guvumi. Mes ceram, ka viņš tādus mūsu labā vēl gūs daudz. Varbūt varam viņu salīdzināt ar [amerikāņu basketbola leģendu] Maiklu Džordanu."

Turpinājumā treneris pieķērās tieši šai domai vēl sīkāk: "Nav citu tādu spēlētāju sportā, kas dominētu ar tādu pārākumu. Katrā sporta veidā tāds bijis tikai viens, tāds, kas uzskatīts par kaut ko unikālu. Šis ir tas gadījums. Jā, Mesi var tikt salīdzināts ar Maiklu Džordanu."


Написать комментарий