Daugavpilī tiek meklēta vieta jauna stadiona būvniecībai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils domes ilgtermiņa plānā ietilpst uzbūvēt pilsētā jaunu mūsdienīgu stadionu. Realizācijas termiņi iecerētā vēl nav zināmi, bet pašvaldība jau strādā pie tā, lai Daugavpilī parādītos mūsdienīgs stadions, kurā varētu aizvadīt liela mēroga sacensības.

Kā pastāstīja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, stadions, kuram nevajadzētu atrasties pilsētas centrā, bet ir jābūt pieejamam pilsētniekiem, varētu būt uzcelts gar Vidzemes ielu, blakus riņķveida krustojumam.

Patlaban, Sporta pārvalde kopā ar Īpašuma departamentu strādā pie tā, lai atrastu konkrētu pašvaldības zemes gabalu, uz kura varētu veikt būvdarbus. Pēc tam sāksies būvniecības tehniskās dokumentācijas izstrāde, vēlāk būs konkurss, kurš ļaus aizvadīt celtniecības darbus. 

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs pastāstīja, ka jaunais sertificētais stadions ļaus aizvadīt ne tikai pilsētas pasākumus, bet arī valsts mēroga sacensības. Galvenokārt stadions tiks izmantots vieglatlētikas sacensībām, kurai tagad, pilsētā nav piemērotu apstākļu, jo vieglatlētikas celiņš “Celtnieku” stadionā neatbilst vajadzīgajām prasībām. Tiek lēsts, ka kompleksa platība sastādīs, apmēram, 4-5 hektārus, bet stadiona ietilpība būs 3-3,5 tūkstoši.
 


Написать комментарий