Daugavpils celtniecības skolā demonstrēja autotrenažieri, siltummezglu, krāsnis un galdus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau sen ir pagājuši tie laiki, kad visus nolaidīgus vecākas klases skolniekus baidīja ar proftehnisko skolu: ja slikti mācīsies, iesi uz “profeni”. 

Tagad profesionālas skolas absolventi var būt pārāki pat par dažas labas augstskolas absolventu. Piemēram, Daugavpils profesionālā celtniecības skola jau vairākus gadus ir iekļauta ne tikai starp labākajām Daugavpils skolām, bet arī Latvijas. Par pierādījumu kalpo tas, ka viņa ir Latvijas celtniecības asociācijas locekle, un vairums viņas absolventu ir pieprasīti ne tikai mūsu pilsētā, bet arī citās Latvijas pilsētās.

Tas, ka visi šie tituli skolai ir iedoti ne par velti, pārliecinājās arī Gorod.lv, apmeklējot Atvērto durvju dienu celtniecības skolā. Pirmā kursa students Tomašs Mančinskis, kurš apgūst mēbeļu meistara specialitāti, aizvadīja priekš mums nelielu ekskursiju. Nākamās apdarnieces un ceļu būves speciāliste Antoņina Rutka, Ludmila Ļubnevskaja, Arīna Lazareva un Ruta Maslo parādīja mums izstādi ar studentu darbiem: ar roku darināta eleganta šaha spēle, ekskluzīvs šūpuļkrēsls, lielisks dārza sols un daudz kas cits.

Visiem gribētājiem, kuri vēlēsies apgūt profesiju automehāniķis, tagad varēs parādīt savas iemaņas uz trenažiera, kuru meistara Konstantīna Sarana uzraudzībā, burtiski mēneša laikā salika viņa studenti. Andrejs Vdovins, Emīls Popovs un Vadims Dančonoks nodemonstrēja korespondentiem, ka tas praktiski ir īsts auto, kurš arī darbojas, tiesa, tikai bez virsbūves un piekares, pilnīgi saliktu dzinēju, vadības bloku utt. Studentiem ir iespēja iepazīt automašīnu Volkswagen Golf, 2001 gada izlaiduma, kura brauc pa mūsu ielām. 

Trešā kursa studenti, metinātāji-elektriķi Antons Daniļenoks un Imants Jevdokimovs nodemonstrēja jauno siltummezglu, kurš ir domāts divstāvu mājai ar kopējo platību 120 kv.m. Kā atzīmēja pasniedzējs Henrihs Zabolockis, santehniķis ir kā Dievs: kad viss ir kārtībā neviens viņu neatceras, bet atliek tikai parādīties kādai sūcei vai problēmai, tad bez viņa iejaukšanās neiztikt. 

Nākamie galdnieki parādīja paštaisītos skrūvgaldus, krēslus un pakaramos. Kā pastāstīja pasniedzējs Nikolajs Mernjaks, pirmkursnieki aktīvi gatavojas Latvijas konkursam “Krēsls 2012”, kurš notiks jūnijā mūsu galvaspilsētā. Bet specialitātes mūrnieks-krāšņu mūrnieks studenti nodemonstrēja savu krāšņu, kamīnu un plākšņu projektus. 

Gorod.lv satika arī mammu Gaļinu, kura atveda uz Atvērto durvju dienu savu dēlu ar draugiem. “Šogad mans dēls pabeidz 9 klasi 15-tajā vidusskolā un nolēma iestāties tieši šeit. Pagaidām, gan vēl nav izvēlējies specialitāti, bet ceru, ka pēc šodienas apmeklējuma, viņš jau nedaudz tiks skaidrībā”-domā mamma.
 



Написать комментарий