Savu 20 gadu jubileju Daugavpils sociālo lietu pārvalde nosvinēja ar forumu un jaunu izstādi muzejā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar Dienas aprūpes un reabilitācijas centrā Daugavpils sociālo lietu pārvaldes darbinieki atzīmēja savu 20 gadu jubileju. Pie šī svinīgā datuma tika pielikti klāt arī citi vairāki notikumi: foruma “Paaudžu saite” novadīšana, sociālo darbinieku bibliotēkas “Vēstures krātuve” atvēršana jaunajās telpās.

Kā teica, foruma atklāšanas brīdī, Pilsētas sociālo lietu pārvaldes vadītāja Svetlana Gavrilova, nav bijušo sociālo darbinieku, viņi tādi paliek uz mūžu. Tieši 20 gadus atpakaļ aizsākās epopeja ar sociālo lietu modeļa radīšana, kurš veiksmīgi darbojas arī šodien. Bez tam, šis gads ir pasludināts par Skaisti novecosim gadu, tad kad, ja ne tagad ir jāparūpējas par vecajiem cilvēkiem, jo vairāk, ka no vecuma, diemžēl, nav pasargāts neviens. Uz šodienu pilsētas domes pārvaldībā atrodas divas sociālās iestādes: pansionāts un Sociālo lietu pārvalde. 

Ar savām atmiņām par pārvaldi dalījās veterāni, bet jaunie darbinieki stāstīja savus iespaidus par darbu. Piemēram, Agafja Jermolajeva pavēstīja kā Daugavpilī tapa mājas aprūpes dienests, Valentīna Bazarova atcerējās savus darba gadus pansionātā. 

Viens no svinīgiem brīžiem bija jaunās ekspozīcijas atvēršana sociālo darbinieku muzejā, kuri arī atzīmēja ievākšanos jaunajā telpās. Divu gadu laikā organizācija “Dzīves prieks”, kura apvieno visus Pārvaldes veterānus, saglabāja un nepārtraukti papildināja sava muzeja kolekciju. Šodien visu klātesošo uzmanība bija pievērsta jaunajai izstādei, kurā tika iekļauti dokumenti, diplomi, fotogrāfijas, avīzes, īstas Veterānu darba medaļas, ar kurām darbinieki tika apbalvoti par ilgu un veiksmīgu darbu, sociālo lietu darbinieku apliecības un daudz kas cits. 

Foruma nobeigumā bija interaktīva spēle: divas komandas, kuru sastāvā bija gan jaunie speciālisti, gan veterāni uz diviem molbertiem attēloja kā viņi redz un saprot sociālo sfēru šodien un vakar. Ar to svinīgais pasākums nebeidzās, to turpināja atpūtas vakars.
 



Написать комментарий