Daugavpils direktoru padome apsprieda situāciju Latgalē un noklausījās par domes darbiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 21. martā, Daugavpils domē notika direktoru padomes un uzņēmēju sēde, darba kārtība bija 5 jautājumi.

Neskaitot uzņēmējus uz pasākumu bija uzaicināti vicemērs Līvija Jankovska, Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa, kā arī žurnālsiti, kuru bija tikpat daudz cik uzņēmēju. Sēdes beigās zālē palika tikai pašvaldību un pašvaldības uzņēmēju darbinieki.

Sēdes laikā, kuru vadīja padomes priekšsēdētājs Pjotrs Sevastjanovs, klātesošie apstiprināja lēmumu padomei pielikt klāt sekciju – veterānu padome, kuru vadīs Viktors Gorbačovs. Šī sekcija, pēc padomes priekšsēdētāja domām, ļaus bijušajiem direktoriem un uzņēmējiem palikt padomē un dalīties ar uzkrāto pieredzi. 

Izskatot otro jautājumu, klātesošajiem bija piedāvāts liels informācijas daudzums, par to cik bēdīgā stāvoklī atrodas Latgale un cik drūma ir viņas nākotne bez valsts palīdzības. Jau klāt esošai informācijai, pašvaldības darbinieki pastāstīja, ka Daugavpilī realizējas liels daudzums projektu, kā arī pašvaldība dara visu nepieciešamo, lai pilsētā attīstītu biznesu un piesaistīt investīcijas. 

Sēdē, klātesošie nolēma, ka Daugavpilij nevajadzētu palikt malā, bet uzstāties kopā ar citiem reģiona atbalstītājiem. Tāpēc tika atļauts izstrādāt un aizsūtīt valdībai piedāvājumu par ražošanas attīstību un jaunu darba vietu radīšanu Latgalē. 

Pārējo jautājumu izskatīšana pagāja ātri: klātesošajiem pavēstīja par iespēju piedalīties starptautiskajā investīciju forumā, kurš norisināsies septembrī Daugavpilī, kā arī par iespēju uzņēmējiem aizbraukt uz pirmo Baltkrievijas-Latvijas sadraudzības forumu, kurš notiks 28-30 jūlijā.
 



Написать комментарий