Daugavpils Poļu namā izvēlējās Latgales dziesmu konkursa uzvarētājus

foto Poļu kultūrs centrs
foto Poļu kultūrs centrs

Piektdien, 23. martā, Poļu kultūras centrā norisinājās kārtējais dziesmu konkurss, kurā piedalījās vokālisti no vairākām Latgales pilsētām: Krāslavas, Rēzeknes un Daugavpils. Konkursa uzdevums bija nodziedāt divas dziesmas latviešu un poļu valodā.

Kā pastāstīja Gorod.lv Poļu nama direktore Žanna Stankēviča, 17 dalībnieki uzstājās trīs vecumu grupās no 4 līdz 30 gadiem. Visi viņi tika galā ar uzdevumu, pat neskatoties uz to, ka bija radošais uztraukums, un parādīja skatītājiem un bargajiem, bet taisnīgajiem žūrijas locekļiem uz ko ir spējīgi.

Konkursa dalībniekus novērtēja: “Pomeņ” kora diriģente, daudzgadējā Daugavpils mūzikas skolas pasniedzēja, Ģertrūde Keviša, vokāliste, poļu un latviešu Daugavpils un Rīgas estrāžu dziesmu konkursa laureāte Oļesja Aksenenoka un pedagogs, vokāliste, Latgaļu džeza kolektīva vadītāja Irina Kralika.

Pēc karstām debatēm, žūrija noteica dalībniekus, kuri ir pārgājuši uz otro, pēdējo konkursa etapu, un jau 15 aprīlī uzstāsies Rīgā. Bet galvaspilsētas uzvarētājus gaida brauciens uz Poliju uz slaveno vokāla un aktiermākslas pedagogu meistarklasi.

A grupas uzvarētāji, kur bija dalībnieki no 4 līdz 11 gadiem kļuva: Ilze Baika (Daugavpils), Eduards Geikins-Tolstovs (Rēzekne) un Mihails Tumašēvičs no Krāslavas.

Grupā B (no 12 līdz 15) uzvarētāji bija: Veronika Ļevčenko (Krāslava), Zarina Tumašēviča (Krāslava) un Jānis Tjarve (Rēzekne).
Un vecākajā C grupā, kur uzstājās dalībnieki no 16 līdz 30 gadiem uzvarēja: krāslaviete Raisa Janoviča, daugavpiliete Alise Ciburevkina un Jūlija Lapkovska.

Arī Gorod.lv sveic uzvarētājus un novēl veiksmīgu uzstāšanos Latvijas galvaspilsētā. Poļu kultūras centrs pateicas pedagogiem, vecākiem un vokālistiem par piedalīšanos konkursā un atgādina, ka šis konkurss norisinās katru gadu, tāpēc laika sagatavoties ir pietiekami. Īpašu pateicību PKC izsaka Polijas vēstniecībai Latvijā par konkursa finansiālo atbalstu.

 


Написать комментарий