Brīvdienās Daugavpilī dega hektāri ar kūlu

foto samara.bezformata.ru
foto samara.bezformata.ru

Pagājušajās brīvdienās Daugavpilī bija reģistrēti vairāki ugunsgrēki, starp kuriem bija arī celtņu degšana, kā arī sausās zāles dedzināšana.

Pēc Valsts ugunsdzēsēju un glābēju dienesta ziņojuma, pusdienlaikā, 23. martā, dega pērnā zāle un krūmi Nometņu ielā, kur izdega kopēja platība uz 20 tūkstošiem kvadrātmetru. Tai pat laikā, kūla dega arī Dīķu ielā, šeit nodegusī platība sastādīja 5 tūkstošus kvadrātmetru. Mazliet vēlāk, zāles aizdegšanās tika reģistrēta Kārklu, Viršu, Daugavas, Poligona ielās.

Zāles degšana turpinājās arī nākamajā dienā, sestdien. Vecā kūla dega Odu ielā, kā arī Nometņu ielā, kur nodega ne tikai zāle 10 tūkstošu kvadrātmetru platībā, bet arī dega saimniecības ēka 15 kvadrātmetru liela. Vienlaicīgi uz tās ielas dega vēl viens lauks, 20 tūkstošu kvadrātmetru liels. 

Tāpat, sestdien, Daugavpilī reģistrēts gadījums divstāvu mājas jumta aizdegšanās Muižas ielā un pirts jumta degšana Valmieras ielā.
Brīvdienās, virkne ar ugunsgrēkiem notika arī Daugavpils apkaimē. Sausā zāle dega Skrudalienas pagastā (20 tūkstoši kvadrātmetru), Naujenes pagastā (50 tūkstoši kvadrātmetru) un Līksnā.
 


Написать комментарий