'Ford Fiesta ECOnetic' ar 3,3 litru patēriņu uz 100 km

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kompānija "Ford" Vācijā uzsākusi ražošanu "Fiesta" modeļa jaunākajai "ECOnetic" sērijas modifikācijai, kas vidēji patērē tikai 3,3 litrus dīzeļa uz 100 km. Autoražotājs apgalvo, ka tas ir visekonomiskākais un ekoloģiski vistīrākais pasažieru automobilis ar iekšdedzes dzinēju markas vēsturē.

"Ford Fiesta ECOnetic" aprīkots ar 1,6-litru "Duratorq TDCi" dīzeļdzinēju, kas attīsta 95 zirgspēku jaudu un 205 ņūtonmetru griezes momentu. CO2 izmešu daudzums izplūdē – 87 g/km.

"Ford ECOnetic" tehnoloģija ietver dzinēja "Start&Stop" sistēmu, bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, "Eco" braukšanas režīma izvēli, indikatoru par rekomendējamo mehāniskās pārnesumkārbas pārslēgšanas brīdi, transmisijas optimizētas pārnesumu attiecības, pazeminātu balstiekārtu, citāda kalibrējuma dzinēja elektronisko vadības bloku, pazeminātas rites pretestības riepas, kā arī dažādus aerodinamiku uzlabojošus elementus.

"Ford Fiesta ECOnetic" būs pieejama kā trīs, tā arī piecu durvju versijā.

Tā kā pieprasījums pēc ekonomiskiem automobiļiem pieaug, "Ford" uzskata, ka puse no tā Eiropā pārdotajiem modeļiem šogad būs ar "ECOnetic" tehnoloģiju, bet nākamgad šis īpatsvars pieaugs līdz divām trešdaļām.


Написать комментарий