VBTAI aizdomas par bērnu seksuālu izmantošanu kādā pašvaldības iestādē; iespējamie varmākas – vecāki audzēkņi

foto ir.lv
foto ir.lv

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai (VBTAI) ir aizdomas par bērnu seksuālu izmantošanu kādā pašvaldības bērnu aprūpes iestādē. 

Iespējamie pāridarītāji ir vecākie iestādes audzēkņi, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāve Marika Kupče.

Pārbaudot no audžuģimenes saņemtu informāciju, VBTAI atklājusi, iespējamus, vairākkārtēju nepilngadīgo seksuālo izmantošanu kādā pašvaldības bērnu aprūpes iestādē. Divus iestādes audzēkņus tur aizdomās par regulāru jaunāku audzēkņu seksuālu izmantošanu.

LM neatklāj ne iestādi, ne arī reģionu, kurā konstatēti iespējamie likumpārkāpumi. LM vien norādīja, ka iestāde neatrodas Rīgā.

Informācija par minēto gadījumu nodota Valsts policijai. VBTAI cer uz operatīvu un efektīvu policijas darbību bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanai un vainīgo saukšanā pie atbildības.

Iestādē turpinās pārbaude par notikušo. Iestādes personāls apgalvo, ka nav informēts par šādiem notikumiem, kas, iespējams, iestādē risinājušies ilgākā laika posmā, norāda ministrijā.


Написать комментарий