Sprūdžs neatbalsta SC ideju par minoritāšu valodu izmantošanu pašvaldībās

foto nra.lv
foto nra.lv

Šodien tikšanās laikā ar "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas deputātiem vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) neatbalstīja ideju par minoritāšu valodu izmantošanu pašvaldībās atbilstoši starptautisko organizācijas rekomendācijām.

Sarunas laikā tika aktualizēti jautājumi par sociālo pakalpojumu kvalitātes paaugstināšanu pašvaldībās, kurās dzīvo daudz krievvalodīgo, aģentūru LETA informēja politisko partiju apvienībā.

"Ir diskreditēta ideja par valsts un pašvaldības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Ar to es domāju ilgi apspriesto Vienas pieturas aģentūru sistēmu, kas ļautu nodrošināt efektīvu e-pārvaldes darbu. Nauda par e-pakalpojumu ieviešanu ir jau izdalīta, turklāt veseli 32 miljoni latu, bet skaidra plāna, kur tieši to tērēt, ministrijai nav," pēc tikšanās savu viedokli pauž Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (SC).

Tāpat Dolgopolovs uzskata, ka ministrs nav sniedzis atbildes uz ļoti svarīgiem jautājumiem, piemēram, pamatojumu jaunajai teritoriālajai reformai, proti, atteikšanos no apriņķa principa teritorijas dalīšanā par labu tā saucamajiem plānošanas reģioniem.

Galvenie deputātu un ministra sarunas temati bija Latgales attīstība, pašvaldību līdzekļu izlīdzināšanas fonda veidošanas principi, reģionu robežu izmaiņas plānošanas gaitā un e-pakalpojumu ieviešana.


Написать комментарий