Latgales aktīvists turpina «kašķi» ar Solvitu Āboltiņu

foto saeima.lv
foto saeima.lv

Turpinot polemiku ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, Latgales iedzīvotāju aktīvists Andris Krievs nosūtījis parlamentam atklāto vēstuli, uzsverot: "Mēs- Latgales iedzīvotāji, kuri, maksājot nodokļus Latvijā, uztur viņu (S. Ābotiņu) un viņas ģimenes locekļus, tie paši, kurus viņa atļāvās salīdzināt ar marodieriem, kurus kara laikā nošauj bez tiesas un izmeklēšanas, vairs neesam tik ļoti pārsteigti, ka tik augsta ranga amatpersona kā Saeimas priekšsēdētāja publiski var, it kā, bezatbildīgi atļauties izteikt šādus izteikumus par valsts galveno suverēno varu - tās tautu, un ar ko arī atzīt sevi un Latvijas valsts valdību ar tās budžetu par "politiskiem un ekonomiskajiem līķiem". 

Demokrātiskā valstī, kurā tiek ievērotas cilvēktiesības un savstarpēja cieņa, šāda attieksme nav pieļaujama, sevišķi no valsts amatpersonas."

A. Krievs savā vēstulē klāsta: "Gribētu atgādināt Āboltiņas kundzei, lai neaizmirstu, ka valdošās partijas, un īpaši partijas "Vienotība", kuras priekšsēdētāja viņa ir, neizceļas citu partiju vidū ar labāko reputāciju Latvijas iedzīvotāju acīs, un ir uzskatāma par organizāciju, kura lobē tikai "savējo" privātās intereses. Viņa personīgi, esot Saeimas priekšsēdētājas amatā, un nevis saeimas sabiedrisko attiecību biroja vadītāja, kura ar vēstules palīdzību informēja par priekšsēdētājas viedokli, raidījuma divdesmit septītās minūtes laikā, faktiski atzina ka, (latgales dezattīstība bija ar likumu noteikta) un publiski ar saviem izteikumiem aizvainoja Latvijas reģionu un it sevišķi Latgales iedzīvotājus, tos pašus, pavisam nesen bez darba palikušos skolotājus, policistus un medmāsas, kuri vairs nespēj samaksāt neadekvāti augstos nodokļus pilnā apmērā, nespēj kā cilvēkam pienākas pabarot sevi un savus bērnus. Āboltiņas kundze personīgi, aizvainoja ne tikai ar vārdiem, bet arī ar darbiem un draudiem, jo viņa, kā pastāvošās politiskās elites pārstāve, līdz šim neizdarīja neko, lai Latgales reģions attīstītos, lai reģionā veidotos darba vietas un jaunatne neizbrauktu no valsts. Praktiski vienīgais ko viņa zināja teikt ir ka, Latgalē ir Aglona, un patiesībā viens labs darbs tomēr ir iesākts darīt. Tas ir atzīmēts saņemtajā vēstulē." Ar V.Dombrovska rīkojumu beidzot ir izveidota speciāla darba grupa ar mērķi risināt ilglaicīgo negatīvo ekonomisko, sociālo un demogrāfisko tendenču kopumu Latgales reģionā. Darba grupai līdz šā gada 20.martam jāiesniedz premjeram rīcības plāna projekts ar konkrētiem priekšlikumiem par veicamajiem pasākumiem un to izpildes termiņiem."

Tik tiešām, pēdējo gadu laikā Latgale ir kļuvusi par visdepresīvāko reģionu valstī. Jaunatne dodas strādāt uz Rīgu, bet pēc tam uz Lielbritāniju, Īriju. Valdība nerūpējas par Latvijas reģionu, it sevišķi Latgales attīstību. Tās darbības, kas ieguvušas nosaukumu "LEGĀLĀ KONTRABANDA", lielai daļai Latgales iedzīvotāju, patiešām ir vienīgā iespēja sabalansēt savus nelielos ģimenes ienākumus un izdevumus. Ja nu tomēr kādam bijušajam policistam vai skolotājam tas ir kā vienīgais apgrozāmo naudas līdzekļu gūšanas avots, ir jāatceras ka, tie ieekonomētie līdzekļi uz cenu starpības rēķina, tiek atstāti tepat vien Latvijas teritorijā, iegādājoties pirmās nepieciešamības preces, no kuru vērtības tiek samaksāta gandrīz vai ceturtā daļa nodokļos. No, nu jau dzīvojošiem ārzemēs radiem un draugiem, no saviem pensionāriem aizņemtās naudas līdzekļu tērēšana ārzemēs, lētāku preču iegādei sev un saviem draugiem, to likumiskā ievešana Latvijas teritorijā ir, tikai un vienīgi vērsta uz iespēju izdzīvot Latvijas valstī laikā, kad šī valdība ātri un neracionāli tērē nodokļu maksātāju naudu un arī visus pārējos fondu līdzekļus tikai "savējo" interesēs, nevis valsts ekonomiskajai attīstībai. To pašu es nevarētu teikt par ministru un deputātu izklaides un darba tēriņiem ārzemēs, nevis Latvijā.

Man personīgi nav saprotams arī acīmredzamais fakts: ja parasts bezdarbnieks, nodarbojoties ar šāda veida it kā biznesu, var nopelnīt iespēju sabalansēt izdevumus izdzīvošanai sev, savai ģimenei un pie tam vēl dot peļņu valstij, nevis dažām ofšor kompānijām, tad kāpēc ar to nenodarbojas pati valsts. Tā vietā, lai cīnītos ar lielās kontrabandas apkarošanu, valdība cīnās ar iedzīvotājiem, kurus pati valsts ir nostādījusi situācijā, ka robežas šķērsošana un preču ievešana savām un savas ģimenes vajadzībām ir izdzīvošanas jautājums.

Mēs visi, ieskaitot lielāko daļu reģionu pensionāri, tie paši- bijušie skolotāji, bijušie policisti, bijušie medpersonāla darbinieki, bijušie VID darbinieki, tie paši LEGĀLIE KONTROBANDISTI, kuri, kā izrādās tomēr maksā nodokļus Latvijas valstī, no līdzekļiem, kuru patiesībā pat būt nevar, pieprasījām publiski atvainoties Āboltiņas kundzei personīgi par tik skarbiem un skaļiem izteicieniem, valdības nemākulīgās darbības rezultātā bez darba un ienākumiem palikušajiem Latgales "savā zemē dzīvot gribošajiem" iedzīvotājiem, un izteikt to, LTV ziņu raidījumā " Panorāma" .

Gala rezultātā atkal ir sanācis tā, kā sanācis. Tai vietā, lai sabiedrisko attiecību nodaļa izsludinātu valdības izdomātu formulu, un sīki un skaidri pasniegtu to ar visiem iespējamiem izskaidrojumiem Latvijas pensionāriem, par izdzīvošanas iespējām Latvijā ar 55 Ls lielo pensiju, Āboltiņas kundze tērē, jau tā valstij iztrūkstošo nodokļu maksātāju naudu savām vajadzībām, lai ar veselas organizācijas palīdzību izskaidrotu mums savu viedokli.

Te vēl būtu daudz un dažādu patieso sīkumu, ko piebilst, bet emocijas sit augstu vilni, un galu galā- ne par to iet runa. Runa ir par elementārām lietām- atvainošanos tautai par nepiedienīgiem izteicieniem, nesaprotot to jēgu un būtību, no tik augstas amatpersonas, kā nekā Āboltiņas kundze ar Dombrovska kungu sadūšojās un pēc pusotra gada tomēr atvainojās pensionāriem par pretlikumīgi noņemtajām, godīgi nopelnītajām pensijām.


Написать комментарий