Vēl viena sieviete – vadītāja izveidoja vietējo partiju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajās brīvdienās notika pirmā dibinātāju sapulce, kuras gaitā tapa zināms par jaunas lokālās partijas – Daugavpils reģionālās partijas izveidi.

Sapulcē piedalījās vairāk nekā 200 cilvēku. Ideja par partijas izveidi pieder Daugavpils novada domes vadībai. Pie jaunā politiskā spēka pievienosies 11 no 17 deputātiem, kuri darbojas novada domē, par partijas līderi kļuva pašvaldības priekšsēdētāja Janīna Jalinska, viņas aizvietotājs – Arvīds Kucins. 

Pēc A. Kucina vārdiem, ideja par jaunās lokālās partijas izveidi radās jau gadu atpakaļ, starp partijas mērķiem – piedalīties tuvākajās municipālajās vēlēšanās. Savukārt J. Jalinska atbildēja, ka galvenais partijas uzdevums būs risināt reģiona ekonomiskās problēmas un atbalsta sniegšana pierobežas reģioniem. Bez tam partija centīsies ieviest labojumus likumdošanā par ierobežojumiem zemes pārdošanā ārzemniekiem, jo dažos reģionos tā ir īsta problēma, ārzemnieki izpērk zemi, bet neapstrādā to. Kā arī, jaunais politiskais spēks nolēmis stimulēt vietējos uzņēmējus, ražot vairāk produkcijas, panākt daudz lojālāku kredītsistēmu, un taisnos maksājumus zemniekiem no ES.
J. Jalinska neizslēdz iespēju apvienoties ar citiem politiskajiem spēkiem, lai nākotnē varētu startēt Saeimas vēlēšanās. Reģionālajām partijā ir nākotne, jo cilvēki ir noguruši no lielajām partijām, uzskata novada domes priekšsēdētāja. 

Tuvākajā laikā partija tiks piereģistrēta un sāks aktīvu darbu. Atgādināsim, ka ne tik sen Daugavpils mērs Žanna Kulakova un vicemērs Līvija Jankovska, izveidoja katra savu partiju.
 


Написать комментарий