Rīgas ielā demontē bīstamu konstrukciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien no rīta tiek lauzta lapene un tajā, daudzus gadus, augošie apstādījumi Rīgas un Alejas ielas krustojumā Daugavpilī, un nodarbojas ar to SIA “Ditton Chain”. Kā izrādās viņi darbojas pēc pilsētas Celtniecības un plānojuma departamenta atsūtītā rīkojuma, kuru parakstīja departamenta vadītāja Svetlana Krjukova.

Kā pastāstīja Gorod.lv departamenta vadītājas aizvietotājs Valērijs Ļaksa, konstrukcijas demontāža notiek, tāpēc, ka tā atrodas avārijas stāvoklī un atrasties tai blakus, ar katru mirkli paliek arvien bīstamāk.

Uz jautājumu vai nebūtu prātīgāk atjaunot lapenes atbalstu sijas, vēl jo vairāk, ka siltajās dienās tur mīl sēdēt pilsētnieki, Ļaksas kungs atbildēja, ka konstrukciju nav iespējams atjaunot un apsolīja tuvākajā laikā padomāt kā aizpildīt tukšo vietu. Iespējams, tur tiks novietot podi ar ziediem vai arī izveidotas puķu dobes. “Soli tur ir atstāti, tā kā atpūtas vieta pilsētas centrā ir saglabāta”, piemetināja Ļaksa. 

Vēl, 2002. gadā ar SIA “Ditton Chain”bija noslēgta vienošanās par zemes īri Rīgas ielā 62 (Rīgas un Alejas ielu krustojums), kur tika plānots būvēt tirdzniecības centru. Tomēr projektēšanas un celtniecības termiņi beidzās, tāpēc īrnieks vērsās uz domi ar lūgumu, pagarināt projektēšanas termiņu līdz 2014 gadam un celtniecības termiņu līdz 2017 gadam. Jau ir izstrādāts celtniecības skiču projekts.

Bet to plāno uzcelt nākotnē, bet pagaidām pilsētniekiem un pilsētas viesiem nāksies “priecāties” par tukšu betona laukumu pilsētas centrā.
 



Написать комментарий