Daugavpils novadu muzejā var ceļot un sataisīt Lieldienu zaķi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau no pirmdienas, sagaidot Lieldienas, Daugavpils novada mākslas muzejā strādā interaktīvā programma “Pavasara brīnumi”, kurā var piedalīties sākumskolas audzēkņi. 

Kā pastāstīja Gorod.lv galvenā muzeja speciāliste Terēze Šemetova, šī nav jauna programma, tā tiek veidota ne tikai Lieldienās, bet arī Ziemassvētkos, un divās valodās: latviešu un krievu valodā. Šoreiz šī programma darbosies līdz Zaļajai ceturtdienai, 5 aprīlim, bet visi, kuri grib piedalīties ir jāpierakstās jau savlaicīgi.

Interaktīvas programmas laikā muzeja darbinieki kopā ar saviem mazajiem apmeklētājiem dosies ceļojumā uz saulaino valsti ar nosaukumu “Pavasaris”. Ceļojuma laikā viņi iepazīsies ar labajiem rūķiem, Intas Dobrājas mākslas darbiem, uzzinās Lieldienu svinēšanas tradīcijas un tās simbolus. 

Interaktīvā ceļojuma laikā skolnieki varēs apmeklēt lielāko pasaulē krāsoto olu muzeju, Ukrainas pilsētā Kolomijā, kurā ir vairāk nekā 6 000 eksponātu. Kā arī apmeklēt privāto muzeju Minhenē, kurā var redzēt vairāk nekā 2 000 Lieldienu zaķu, kuri ir veidoti no viss dažādākiem materiāliem.

Interaktīvais ceļojums pavasara valstī beidzas ar spēli “Saule, zeme, ūdens” un ar nodarbībām radošajā darbnīcā, kur visi bērni varēs uztaisīt sev grāmatzīmi un izveidot no māliem sev Lieldienu zaķi. Kā arī, piedalīties tradicionālā olu ripināšanā. 

Pēc muzeja mākslinieces vārdiem – šādas interaktīvās programmas ir pieprasītas ne tikai starp Daugavpils mazāko klašu audzēkņiem, bet arī no citām Latgales pilsētām.
 



Написать комментарий