Valērijs Golubevs: Lai cilvēks labi un kvalitatīvi veiktu darbu ir nepieciešams stimuls

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tapa zināms Gorod.lv, “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums” kopā ar arodbiedrību jau vairākus gadus rīko saviem darbiniekiem un viņu bērniem interesantus izbraucienus. 

Spec. ATU vadītājs Valērijs Golubevs apstiprināja, ka brīvdienās vairāk nekā 70 darbinieku bērni no 5 līdz 16 gadiem, bija aizvesti uz Jūrmalas akvaparku, bet visus izdevumus sedza uzņēmums. “Šādi izbraucieni tiek rīkoti jau 10 gadus. Mūsu uzņēmums un arodbiedrība mēģina dažādot atpūtas uzbraucienu katru gadu. Piemēram, mūsu darbinieki varēja atpūsties Sanktpēterburgā, apmeklēt Ventspili, Palangu, Jūrmalu un citas atpūtas vietas. Sakarā ar šīs vasaras izbraucienu, mēs izskatām vairākus variantus”, - pavēstīja Golubeva kungs.

Korespondents nolēma uzzināt, ko domā uzņēmuma darbinieki par šādu vadības pieeju. Aprunājoties ar Sanitārās tīrīšanas darba vadītāju Valentīnu Ledoku, uzzinājām, ka uzņēmumam ir darba līgums, kurā aprunātas visas sociālas garantijas, strādājot uzņēmumā darbinieks var rēķināties:

- Pie mums pastāv piemaksas pie atvaļinājuma, ja gada laikā nav bijuši disciplinārie pārkāpumi;
- Dāvanas dzīves un darba svētkos;
- Dāvanas bērniem Jaunajā gadā;
- Uzņēmuma darbinieku medicīniskās apdrošināšanas polises;
- Tiek dzēsti izdevumi par kvalifikācijas paaugstināšanas mācībām;
-  Par priekšzīmīgu darba izpildi, tiek izmantoti sekojošie stimuli: goda diplomi, naudas prēmijas, dāvanas utt.

Bez sociālajām garantijā, kuras ir iekļautas kolektīvajā darba līgumā, mums ir arī citu veidu palīdzības (atpūtas vakari, darbinieku izbraucieni utt.). Darba devējs vienmēr izskata darbinieka iesniegumu sakarā ar materiālo palīdzību.

Kā pastāstīja uzņēmuma šoferis Vadims Ivanovs, liela uzmanība tiek pievērsta tieši darbinieku bērniem: visu skolnieku vecākiem, sākoties mācību gadam, tiek palīdzēts iegādāties skolai nepieciešamos piederumus. Kad piedzimst bērns arī tiek izmaksāts pabalsts.

“Neaizmirst apsveikt arī 8. martā, Jaunajā gadā tiek rīkoti atpūtas vakari. Vienmēr apsveic jubilārus. Kā arī neaizmirst pensionārus, kuri iet pelnītā atpūtā. Un vēl saņemam prēmijas par labi padarītu darbu”,- piemetināja Aļona Jerofejeva.

“Mēs nedarām neko pārdabisku, vienkārši esam pārliecināti, ka cilvēkiem ir nepieciešams stimuls, lai kvalitatīvi veiktu savu darbu. Vēl jo vairāk, ka sociālas garantijas ir domātas visiem mūsu darbiniekiem”, - uzskata V. Golubevs.
 



Написать комментарий