Daugavpils mērs atklāja Lieldienu izstādi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils domē tika atklāta labdarības izstāde, kuru organizē Sociālo lietu pārvalde par godu Lieldienām. Pilsētas mērs Žanna Kulakova, atklājot izstādi, pateicas Sabiedrisko organizāciju padomei, par cilvēkiem piedāvāto iespēju integrēties sabiedrībā, atrodot sevi citā darba sfērā un ieliekot rokdarbos visu savu sirdi un dvēseli. 

Sociālo lietu vadītāja Svetlana Gavrilova piemetināja, ka kopš šodienas, kopā ar Sarkano krustu viņi aizvadīs akciju “Stiprais palīdzēs vājajam”, kuras ietvaros sociāli maznodrošinātajiem pilsētniekiem piegādās humanitāro palīdzību tieši uz mājā.

Pēc pašvaldības galvas teiktā, galvenais izstādes mērķis ir atbalstīt izstādes dalībnieku radošo potenciālu, gan morālā, gan finansiālajā ziņā. Un, lai parādītu piemēru, Kulakovas kundze pati pirmā sāka aizpildīt ziedojumu kasti, nopērkot dažus izstrādājumus. 

Izstādē, tiešām, ir uz ko paskatīties un ko novērtēt: tās ir kompozīcijas ar tradicionālajiem zaķīšiem un cālīšiem, kartiņas un Lieldienu koki no patversmes “Priedīte”, adīti groziņi olām, virtuves dēlīši un skaisti priekšauti no Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem, no kārkliem pīti izstrādājumi no Neredzīgo biedrības, adītie izstrādājumi no Invalīdu biedrības un daudz kas cits. 

Praktiski visu apmeklētāju uzmanība tika pievērsta jautrām un neparastām lellēm, kuras izgatavoja Sociālas aprūpes un rehabilitācijas centra pārstāvji. Kā pavēstīja Gorod.lv leļļu autore Valentīna, ka tagad pasaule pārdzīvo īstu leļļu bumu, ļoti populāras ir lupatu lelles Tildas. Joprojām “topā” ir lācītis Tedijs un spilveni-lelles. Bet īpašu publikas sajūsmu izraisīja lelles-talismani veiksmei un laimei, kuras izskatās kā simpātiskas ar sārtumu vaigos meitenes. Pēc autores teiktā, viņas vajag kārt mājās pie sienas, lai veiksme pagrieztos pie tās īpašnieka nevis ar muguru, bet ar priekšu. 

Rīt Lieldienu izstāde pārcelsies uz “Ditton”, kur tā ilgs līdz pirmdienai, 2. aprīlim, bet pēc tam priecēs ar saviem rokdarbiem Novadu domes darbiniekus.
 



Написать комментарий