Dombrovskis sasniedzis jaunu premjerēšanas rekordu

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Premjers Valdis Dombrovskis (V) 30.martā ir apsteidzis Aigaru Kalvīti un nu premjerēšanas ilguma ziņā atpaliek vairs tikai no Ivara Godmaņa, liecina aģentūras LETA aprēķini.

12.martā apritēja trīs gadi, kopš Dombrovskis pilda premjera pienākumus, un līdz 30.martam viņš amatā ir pavadījis jau 1114 dienas.

Kalvītis savas divas valdības vadīja kopumā 1113 dienas, bet Godmanis divas valdības vadījis 1632 dienas.

Kā ziņots, lai gan ir nomainījušies vairāki koalīcijas partneri, tomēr Dombrovskim kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē ir izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, turklāt trīs dažādu parlamenta sasaukumu laikā.

Tomēr Dombrovska trīs gadi pēc kārtas premjera amatā vēl nav atjaunotās Latvijas valdības vadīšanas rekords, jo Godmanis savulaik Ministru kabinetu vadīja no 1990.gada 7.maija līdz 1993.gada 3.augustam. Godmanis ir valdību vadīšanas rekordists, jo premjera pienākumus pildījis arī no 2007.gada 20.decembra līdz 2009.gada 12.martam.

Dombrovska trešo vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī. Šis ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Jaunajai valdībai atbalstu solījuši 56 tautas kalpi - "Vienotības" 20 deputāti, 16 Zatlera reformu partijas (ZRP) deputāti, 14 deputāti no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kā arī seši neatkarīgie deputāti, kuri pameta ZRP. Savukārt opozīcijā palika 44 deputāti - 31 no "Saskaņas centra" un 13 no Zaļo un zemnieku savienības.


Написать комментарий