“Saules” skolas pasniedzējs izrādīs savu personīgo gleznu izstādi «Manas krāsas”

foto lcb.lv
foto lcb.lv

Pavisam drīz Latgales centrālajā bibliotēkā notiks personīgās izstādes “Manas krāsas” atklāšana, kuras autore ir Dace Abricka.

Māksliniece ir te pat no Latgales, no Preiļiem, piedzima 1978. gada 22. aprīlī. Bērnībā galvenā dzīves sastāvdaļa bija māksla: mamma nodarbojās ar glezniecību, bet tētis ar keramiku. Mākslas pamatus viņa apguva Rēzeknes koledžā, vēlāk Mākslas akadēmijas Latgales filiālē. Uz doto brīdi Dace Abricka pasniedz “Saules” mākslas skolā un ir daudzu savu audzēkņu mākslas izstāžu vadītāja.

Pēc Daces vārdiem, apkārt esošie mākslas cilvēki: skolas pasniedzēji un studenti dod viņai ļoti daudz pozitīvās enerģijas. “Es nemāku neko nedarīt, es nevaru vienkārši sēdēt, man ir obligāti ir jāzīmē. Mana mīļākā tēma ir puķes, ar viņu krāsu daudzveidību, aromātu un formu. Es ceru ka katrs izstādes sapmeklētājs obligāti atradīs kaut ko tuvu un interesantu arī sev”, - pārliecināta māksliniece. 

Izstādes atklāšana notiks trešdien, 4. aprīlī, tieši plkst.12:00 LCB abonementu zālē, bet apmeklēt izstādi varēs līdz 25. aprīlim.
 


Написать комментарий