Pasažieru lidmašīnas katastrofā pie Tjumeņas vismaz 16 bojāgājušie un 12 izdzīvojušie

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Krievijā pie Tjumeņas pilsētas pirmdienas naktī nogāzās pasažieru lidmašīna ar 43 cilvēkiem, no kuriem vismaz 16 gājuši bojā un 12 izdzīvojuši, paziņoja Ārkārtas situāciju ministrija.

Lidmašīnā bija 39 pasažieri un četri apkalpes locekļi. Katastrofas vietā līdz šim ir atrasti 12 izdzīvojušie, kuri tiek nogādāti uz Tjumeņas slimnīcām, un 16 bojāgājušie, tostarp bērni.

Aviosabiedrības "UTair" lidmašīna ATR-72, kas lidoja no Tjumeņas uz Surgutu, pazuda no radaru ekrāniem pulksten 5.35 pēc Maskavas laika (4.35 pēc Latvijas laika).

Lidmašīna izlidoja no Tjumeņas Roščinas lidostas un nogāzās 40 kilometru attālumā no šīs lidostas. Pēc nogāšanās lidmašīna aizdegās, bet ugunsgrēks tagad ir nodzēsts.

Glābēji pēc ierašanās katastrofas vietā atrada dažus izdzīvojušus pasažierus, kas ir guvuši nopietnas traumas un apdegumus.

Lidmašīnas atlūzas atrodas divus kilometrus no autoceļa pie Gorkovkas ciema.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja saistībā ar šo aviokatastrofu ir ierosinājusi krimināllietu par lidaparāta ekspluatācijas noteikumu pārkāpumu.

ATR-72 ir divdzinēju turbopropelleru lidmašīna, kas paredzēta līdz 74 pasažieru pārvadāšanai vienā klasē vidējos attālumos un kuru vada divi piloti.


Написать комментарий