Marts bija siltāks par normu, bet aprīļa sākums būs auksts, mākoņains un gaidāms sniegs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Atnākušais aprīlis neatnesīs Daugavpils un tās apkārtnes iedzīvotājiem gaidāmo siltumu. Gaisa temperatūra naktīs var nokrist pat zemāk par nulli, bet dienā necelsies augstāk par +8..+10 grādiem. 

Neskatoties uz to, ka pirmais pavasara mēnesis, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centra speciālistu aprēķiniem bija par 2,5 grādiem siltāks nekā parasti. Pie tam pati zemākā marta temperatūra bija -20 grādi, bet pati augstākā bija +16 grādi. Nokrišņu daudzums bija normas robežās – 33 mm.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, pirmā aprīļa nedēļa būs aukstāka nekā parasti, atšķirība būs 5 grādu robežās. Naktīs termometru stabiņš nokritīs līdz -8 grādiem, bet dienā pacelsies līdz +6 grādiem. 

Lieldienās, gaisa temperatūra Daugavpilī uzsils līdz +10 grādiem, turklāt var būt gaidāmi nokrišņi lietus vai slapja sniega veidā.  Tas ir labāk salīdzinājumā ar 2001. gadu, kad Lieldienu brīvdienās bija sniegputenis un sniega sega sastādīja 50 cm biezu kārtu. Tomēr metereologi apsola, ka otrā aprīļa nedēļa paliks siltāka, bet pavasarīgs laiks atnāks tikai otrajā aprīļa pusē. 

Naktī uz pirmdienu mūsu valsti noklāja kārtējais ciklons. Viņš atnesīs ne tikai nokrišņus sniega veidā, bet arī puteni, lielu brāzmainu vēju un pazeminātu atmosfēras spiedienu. 
 


Написать комментарий