Saeimā vairs nebūs Saimnieciskās komisijas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Saeimā no 1.aprīļa vairs nebūs Saimnieciskās komisijas, savukārt Pilsonības likuma izpildes komisiju turpmāk sauks par Sabiedrības saliedētības komisiju.

Saimnieciskās komisijas funkcijas turpmāk uzņemsies Saeimas prezidijs.

Jau vēstīts, ka Saeimas Saimnieciskā komisija savā pēdējā sēdē šonedēļ nolēma izteikt aicinājumu Saeimas prezidijam parlamenta ēkas tuvumā izveidot velosipēdu novietni, ko ērti un droši varētu izmantot gan Saeimas, gan citu Vecrīgas objektu apmeklētāji.

Iepriekš līdz ar Kārtības ruļļa grozījumiem bija paredzēts apvienot divas no esošajām Saeimas komisijām – Pieprasījumu komisiju un Publisko izdevumu un revīzijas komisiju ‒, izveidojot Pieprasījumu, publisko izdevumu un revīzijas komisiju, taču šis priekšlikums atsaukts. Tā autore Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība") iepriekš aģentūrai BNS paskaidroja, ka jautājumā par apvienotās komisijas izveidi bijušas "tīri ambīcijas par personālijām" un viedokļu atšķirība ar Zatlera Reformu partiju (ZRP), tāpēc nolemts pagaidām neveidot apvienoto Pieprasījumu, publisko izdevumu un revīzijas komisiju.

Saeimā pašlaik darbojas 17 komisiju.


Написать комментарий