Klusajā okeānā pēc ugunsgrēka dreifējošais kuģis ieradies Malaizijā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Klusajā okeānā pēc ugunsgrēka mašīntelpā dreifējošais kuģis "Azamara Quest" ar apmēram 1000 cilvēkiem uz klāja, kura dzinēja darbību izdevies atjaunot, svētdien sasniedzis ostu Malaizijā, vēsta ārvalstu mediji.

Kuģis ieradies Sandakanas ostā svētdienas vakarā 20:30 pēc vietējā laika. Pasažierus ostā sagaidīja policija un mediķi. Neviens pasažieris nav cietis.

Jau vēstīts, ka pēc ugunsgrēka mašīntelpā pie Filipīnām dreifējošā kuģa dzinēja darbība tika atjaunota sestdien. Ugunsgrēks uz kuģa "Azamara Quest" izcēlās piektdien un tika nodzēsts. Ar dūmiem saindējušies pieci apkalpes locekļi, no kuriem viens ir nopietni cietis.

Izceļoties ugunsgrēkam, kapteinis aicinājis uz kuģa esošos cilvēkus būt gataviem evakuācijai, taču vēlāk trauksme atcelta.

Vēlāk izdevies atjaunot viena dzinēja darbību, kas ļāvis atjaunot gaisa kondicionēšanu, ūdensapgādi, kanalizācijas sistēmas un saldēšanas iekārtu darbību. "Azamara Quest" veselu dienu dreifēja Sulu jūrā, līdz ugunsgrēka radītās tehniskās problēmas tika novērstas un tas varēja doties ceļā.

Uz kuģa, kam ir Maltas karogs un kas ir būvēts 2000.gadā Francijā, ir 1001 cilvēks - 590 pasažieri, lielākoties no ASV un Eiropas, un 411 apkalpes locekļi.

Laika apstākļu Klusā okeāna Sulu jūrā, kur atrodas "Azamara Quest", ir mierīgi.

Kuģis pirmdien atstāja Honkongu, dodoties 17 dienu braucienā, un trešdien bija izbraucis no pirmās pieturas ostas - Filipīnu galvaspilsētas Manilas. Tam bija paredzēts doties uz Indonēzijas ostām Balikpapanu, Palapo, Benoa Bali, Semarangu and Komodo, un ceļojumu noslēgt Singapūrā. Taču tagad "Azamara Quest" dodas uz Sandakanu Malaizijā, kur braucienu beigs.


Написать комментарий