Degvielas cenai Latvijā atkal jauns rekords 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pieprasītākās 95.markas benzīna litra cena degvielas tirgotāja "Statoil" degvielas uzpildes stacijās (DUS) Rīgā pirmdien atkal pakāpusies par santīmu, sasniedzot kārtējo rekordu – 1,049 latus par degvielas litru, novēroja portāls "Delfi".

Iepriekš 95.markas benzīna litrs "Statoil" pilna servisa DUS Rīgā maksāja ne vairāk kā 1,039 latus.

Savukārt DUS "Neste" un "Lukoil" 95.markas benzīns maksā 1,027 latus.

Jau vēstīts, ka pirms aptuveni nedēļas "Statoil" un "Neste" par vienu santīmu litrā palielināja 95.benzīna cenu Rīgā, tādejādi šīs degvielas cena sasniedza kārtējo rekordu. Pēc cenas palielinājuma 95.benzīns "Statoil" pilna servisa DUS maksāja 1,039 latus litrā. Savukārt "Neste" automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95.benzīns pēc cenu palielināšanas maksāja 1,027 latus litrā.

Dīzeļdegvielas cenas nebija mainītas.

"Statoil" Degvielas kategorijas vadītājs Kaspars Skrābāns degvielas tirgus apskatā skaidro, ka arī aizvadītajā nedēļās benzīna cenas Eiropā turpināja palielināties, sasniedzot jaunu rekordu.

Šobrīd degvielas cena par tonnu ir 1215 ASV dolāri, kas ir visu laiku augstāka benzīna cena Eiropā. Līdzīga cena – 1211 ASV dolāri par tonnu - bija 2008.gada jūlijā, taču pirms četriem gadiem ASV dolāra kurss attiecībā pret latu bija 44,7 santīmi, PVN bija 18%, savukārt akcīzes nodoklis bija zemāks – 22,8 santīmi, norāda "Statoil" pārstāvis.

Vēl tikai janvāra sākuma benzīna cena par tonnu bija robežās ap 950 dolāriem. Dīzeļdegvielas cena joprojām ir stabila, aptuveni 1050 ASV dolāri par tonnu. ASV dolāra kurss savukārt ir palielinājies kopš marta sākuma no 52,3 santīmiem līdz 52,8 santīmiem, klāsta Skrābāns.

Neskatoties uz jēlnaftas cenu sazinājumu aizvadītajā nedēļā, benzīna cenu kāpumu veicinājis pieprasījuma palielināšanās, kā arī benzīna deficīts, kas ir saistīts ar vairāku rūpnīcu slēgšanu, lai veiktu to apkopi pirms vasaras sezonas, piebilst Skrābāns.


Написать комментарий

Kā būtu ar Ls 2,- par litru.

aiziet: Kā būtu ar Ls 2,- par litru.

:) nu ja... lai katru dienu nav jāceļ augšā, uzreiz jāliek 2Ls/l

Kurš vairāk ! Galvenais lai tik kaimiņos cena nemainās :)

Написать комментарий