Sinoptiķi pirmdien sola puteni

foto life.obozrevatel.com
foto life.obozrevatel.com

Naktī uz pirmdienu un arī pa dienu Latvijā gaidāms sniegs un arī stiprs vējš, kas var sasniegt ātrumu līdz pat 24 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapā pieejamā informācija.

Naktī ciklons no Skandināvijas šķērsos Latviju un atnesīs plašu mākoņu un nokrišņu zonu. Teritorijas lielākajā daļā pa laikam snigs, rietumos gaidāms slapjš sniegs. Snigšanas laikā redzamība dažviet pasliktināsies līdz 500-1000 metriem. Daudzviet ceļi būs slideni.Rietumu puses vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-18 metriem sekundē, bet Kurzemes piekrastē līdz pat 20 metriem sekundē. Naktī gaidāms neliels sals līdz 0, -3 grādiem pēc Celsija. Vienīgi jūras piekrastē gaisa temperatūra būs virs nulles: 0, +2 grādi.

Dienā laika apstākļus Latvijā noteiks aizejošā ciklona rietumu mala, tādēļ daudzviet vēl gaidāms neliels īslaicīgs slapjš sniegs un lietus. Atsevišķos posmos ceļi būs slideni. Vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un daudzviet pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma -1, +4 grādu robežās.


Написать комментарий