Vienojas par minimālajām prasībām Zatlera dzīvoklim; piedāvājumus gaidīs līdz jūnijam

foto aztv.az
foto aztv.az

Komisija, kas izveidota, lai atrastu eksprezidentam Valdim Zatleram valsts nodrošināto pastāvīgo dzīvokli, apstiprinājusi dzīvokļa iegādes konkursa nolikumu un minimālās prasības, nosakot, ka piedāvājumus var iesniegt līdz šī gada 4.jūnijam, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas (VPK) Preses dienestā.

Minimālajās prasībās dzīvokļa īpašumam noteikts, ka dzīvoklim jāatrodas Rīgas centrā - nolikumam pievienotojā kartē redzams, ka īpašumam jāatrodas teritorijā, kuras robežas iet gar Daugavu, kā arī Hanzas, Bruņinieku, Matīsa, Čaka, Marijas un 13.janvāra ielām.

Dzīvokļa īpašumam jābūt nostiprinātam zemesgrāmatā un nedrīkst pastāvēt tiesiski šķēršļi tā atsavināsanai, piemēram, apgrūtinājumi un aizliegumi. Tam jāatrodas dzīvojamā mūra ēkā ar slēgtu kāpņu telpu, kurā jābut liftam, ja dzīvoklis atrodas augstāk par trešo stāvu. Kāpņu telpai un citām koplietošanas telpām, ēkas fasādei, konstruktīvajiem elementiem un inženiertīkliem jābūt tehniski un vizuāli labā stāvoklī.

Pašā dzīvoklī jābūt četrām vai piecām istabām ar dzīvojamo platību 180-250 kvadrātmetri. Dzīvoklim jābūt piemērotam tūlītējai dzīvošanai - griestu, sienu un grīdas apdarei jābūt teicamā tehniskā stāvoklī. Dzīvoklī jābūt apkurei, siltajam un karstajam ūdenim, elektrības instalācijām, tam jābūt pieslēgtam kanalizācijai. Tāpat īpašumam jābūt aprīkotam ar santehniku un iebūvēto virtuves iekārtu.

Nolikumu dzīvokļa īpašuma iegādei personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, apstiprinājusi komisija, kurā piedalās Finanšu ministrijas, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas un VPK pārstāvji.

VPK norāda, ka nekustamā īpašuma iegādei Publisko iepirkumu likuma normas nav jāpiemēro, tāpēc paziņojums par konkursu netiks publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā. Tomēr, lai nodrošinātu pretendentu brīvu konkurenci un likuma "Par valsts un pašvaldību mantas un finanšu līdzekļu izšķērdēšanas novēršanu" noteikto mērķu sasniegšanu, komisija nolēmusi publicēt konkursa nolikumu VPK mājas lapā.

Ministru kabineta noteiktā kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas, paredz, ka nekustamo īpašumu iegādāsies VNĪ.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas ēkā Elizabetes ielā 17. Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.


Написать комментарий