No vilciena avārijas vietas Daugavpils novadā, tika izvesti apmēram 3 000 kubikmetri grunts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, no kravas vilciena avārijas vietas, kura notika janvāra sākumā netālu no dzelzceļa stacijas “Krauja”, jau ir izvesti apmēram 3000 kubikmetri saindētās grunts. Par to žurnālistiem pavēstīja Daugavpils novada domes izpilddirektora vietnieks Aleksandrs Aizbalts. 

Saindētā grunts tiek izvesta uz speciālajiem poligoniem, kuri atrodas Bauskā, Balvos un Ventspilī, kur nodarbosies ar tās attīrīšanu. Tiesa, iestājoties pavasarim, darbi pagaidām ir apturēti.

Saskaņā ar izstrādāto avārijas likvidācijas programmu, sniega un grunts analīzes tika paņemtas 29. martā, bet rezultāti būs zināmi tikai šīs nedēļas beigās. Pēc izpilddirektora vārdiem, pēc noņemtās grunts kārtas, sāka izdalīties nepatīkama smaka, bet nekādu sūdzību par veselības pasliktināšanos no vietējiem iedzīvotājiem nav saņemtas.

Atjaunošanas darbu ietvaros tiek veiktas arī gaisa analīzes, kuras apstiprināja, ka vislielākais piesārņojums ir tur, kur apgāzās un izlija 180 tonnas ķīmisko vielu.

Pagaidām nav novērtētas kompensācijas zemniekiem, kuri cieta dzelzceļa avārijas rezultātā, jo nav pabeigti teritorijas attīrīšanas darbi un nav novērtēti zaudējumi. Zemniekiem vēl būs jāpierāda, ka viņi ir cietuši šīs avārijas dēļ. Ja, naudas kompensācijas tiks izmaksātas, tad tās būs sēšanas darbu un zemes apstrādes izmaksas.
 


Написать комментарий