Deputātam Vējonim par Saeimas sēdes kavēšanu no algas atvilks 20%

foto nra.lv
foto nra.lv

Bijušajam vides ministram, tagadējam Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātam Raimondam Vējonim par Saeimas sēdes neattaisnotu kavēšanu no algas tiks atvilkti 20%, šodien nolēma Saeimas Prezidijs.

Kā konstatēja Saeimas Prezidija locekļi, Vējonis kavējis 8.marta plenārsēdi, bet nekādi attaisnojoši dokumenti nav iesniegti.

Saeimas Kārtības rullis paredz - deputāts, kas neierodas Saeimas sēdē bez svarīga iemesla, maksā par katru sēdi sodu 20% apmērā no mēnešalgas. Tādējādi par sēdes kavēšanu no Vējoņa algas tiks atvilkti aptuveni 300 lati.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Saeimas Prezidija pārstāvji, šī parlamenta laikā par plenārsēžu kavēšanu 20% sodu nopelnījuši vēl divi tautas kalpi - Uldis Augulis (ZZS) un Edmunds Sprūdžs, kurš patlaban uz laiku nolicis deputāta mandātu, jo kļuva par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Gan pērn, gan šogad deputātu amatalga ir 1417 lati pirms nodokļu nomaksas.

Papildus noteiktajam atalgojumam deputātam arī izmaksā mēnešalgas daļu par attiecīgo amatu pildīšanu, to nosakot mēneša vidējās darba samaksas apmērā, kas noapaļots pilnos latos. Piemēram, Saeimas priekšsēdētājam piemaksā 766 latus, Saeimas priekšsēdētāja biedram - 655 latus, Saeimas sekretāram - 655 latus, Saeimas sekretāra biedram - 615 latus, frakcijas vai komisijas priekšsēdētājam - 190 latus, frakcijas vai komisijas priekšsēdētāja vietniekam vai komisijas sekretāram - 155 latus, apakškomisijas priekšsēdētājam - 120 latus un apakškomisijas sekretāram - 75 latus.


Написать комментарий