Daugavpils Lieldienas atzīmēs ar tirdziņu uz laukuma un ģimenes svētkiem 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No šodienas Daugavpils sāk aktīvi gatavoties Lieldienu svinēšanai. Pilsētas vadība apsolīja izrotāt ne tikai Vienības laukumu. Lieldienu simbols ir krāsotas olas, kā arī dekoratīvās puķes un pītās kompozīcijas vairāk nekā 4 m augstas ar kurām būs izrotāti Forštates un Ķīmiķu mikrorajoni.

Svētkus sagaidot, Lielajā piektdienā, 6. aprīlī, plkst. 10:00, pilsētas centrālajā laukumā darbu uzsāks Lieldienu tirdziņš, kurā varēs iegādāties dažādus produktus, ziedus, svētku suvenīrus un visu nepieciešamo svētkiem. Tirdziņš strādās arī 7. aprīlī (no 10:00 līdz 16:00), 8 un 9. aprīlī (no 12:00 līdz 16:00). 

Bet jau pašās Lieldienās, Vienības laukumā, no plkst. 14:00 līdz 16:00 visi daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz lielajiem ģimenes svētkiem “Ai, lielā’i Lieladiena!”. Skatītājiem tiks parādīts koncerts, kurā dalību ņems pilsētas nacionālo biedrību radošie kolektīvi. Kā arī varēs piedalīties radošajās darbnīcās un tradicionālajās Lieldienu izpriecās, piemēram, olu ripināšanā. 

Bet, pirmdien, 9. aprīlī, Vienības nama koncertzālē plkst. 14:00, sāksies koncerts “Lieldienu šūpoles”, kurā uzstāsies Latviešu kultūras centra folklora ansamblis “Dzīsme” un Vitebskas kultūras centra deju kolektīvs “Лявониха”. Bet Krievu nams (Krievu kultūras centrs) aicina visus interesentus pie sevis ciemos, sestdien, 21. aprīlī, plkst. 14:00, lai jautri un draudzīgi atzīmētu “Svētku svētkus – Kristus Lieldienas”.
 


Написать комментарий

... Latviešu kultūras centra folklora ansamblis “Dzīsme” un Vitebskas kultūras centra deju kolektīvs “Лявониха” ... normāla kaimiņu būšana !