Daugavpils novada zemnieki nesteidzas tirgot pilsētas gadatirgos 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau piektdien, sagaidot Lieldienas, Vienības laukumā sāks strādāt tradicionālais gadatirgus. Daugavpiliešiem un pilsētas viesiem ļoti patīk apmeklēt šādus pasākumus, jo tajos var nopirkt, ne tikai ekoloģiski tīrus produktus, bet arī suvenīrus un amatnieku izstrādājumus.

Bet atšķirībā no iepriekšējiem gadatirgiem, šajā, zemnieku saimniecības pārstāvēs tikai daži mājas siera pārdevēji.
Kā pastāstīja šodien notikušajā Novadu domes preses konferencē izpilddirektore Vanda Kezika, Daugavpils novada zemnieki īpaši nesteidzas piedalīties Lieldienu gadatirgū.

Pēc Kezikas kundzes vārdiem, Daugavpils novada pašvaldība ne reizi vien ir aicinājusi zemniekus tirgot savus produktus, gan pilsētas, gan novada gadatirgos. Lai novadītu konsultāciju par tirgošanas atļaujas saņemšanu bija uzaicināts Dienvidlatgales pārvaldes pārtikas un veterinārā dienesta speciālists Antons Lazdāns, bet tikai pāris zemnieki izrādīja interesi par iespēju satikt speciālistu. 

Īpašu aktivitāti izrāda zemnieku saimniecības no citām Latgales malām: Krāslavas, Preiļiem, Rēzeknes. 

Pagājušajā gadā, reizi mēnesī Daugavpils novada dome kopā ar pilsētas pašvaldību, aizvadīja tematiskos zemnieku tirdziņus, kuros tika piedāvāti dažādās preces. Maijā tika aizvadīta “Augu parāde”, jūnijā - “Latgales sieri”, jūlijā - “Zemeņu tirgus”, augustā - “Medus un dārzeņi”, septembrī – “Pārdošanas gadatirgus”, bet noslēdzās tas viss ar oktobra - “Ābolu ražas svētkiem”. Un kā jau ierasts, lielākā daļa preču bija bioloģiskie produkti, kuri izaudzēti Preiļu, Rēzeknes un Krāslavas rajonos. Pārējā produktu daļa tika pārstāvēta no Daugavpils novada lauksaimniekiem un amatniekiem.

“Bet šoreiz tikai daži siera tirgotāji, kuriem ir patstāvīga tirgotāja atļauja, izrādīja savu interesi piedalīties gadatirgū”, -piemetināja Vanda Kezika.
 


Написать комментарий

Aldi, kur ir tavi reklamētie tirdziņi, vai tas bija tikai tavas partijas reklāmas projekts, a tagad Vandai jāskaidro, kāpēc solīts makā nekrīt !